B450 anakart ve 144 Hz Monitör önerisi

Normal fiyatı ne kadar? Özelliklerini görebileceğim bir linki var mı?
İnanılmaz bi monitördü. Alıp bir köşeye koyasım gelmişti .
Normal fiyatı ne kadar? Özelliklerini görebileceğim bir linki var mı?

Gerçekten 1500 TL'ye mükemmele yakın bir monitörmüş, kesinlikle bunu alacağım. Bakalım para yakın zamanda elime geçerse alırım bunları. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum.

Benim de kullandığım Acer KG241Q 165Hz 0.5ms modeli var ve gayet memnunum. Fiyatı da eğer artmadıysa 1.400 TL civarı olması lazım.

Monitörümün ne panel olduğunu nasıl anlayabilirim? Eski bir LG monitör, modelini bilmiyorum.
Büyük ihtimalle TN paneldir. Monitöre kenarlardan bakınca renkler değişiyorsa TN paneldir, başka panellerde bu durum pek yok.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle TN paneldir. Monitöre kenarlardan bakınca renkler değişiyordu TN paneldir, başka panellerde bu durum pek yok.
Evet değişiyor, mesela yeşiller mavi, pembeler yeşil oluyor.
Benim de kullandığım Acer KG241Q 165Hz 0.5ms modeli var ve gayet memnunum. Fiyatı da eğer artmadıysa 1.400 TL civarı olması lazım.
Satılan yer bulamadım.

Evet değişiyor, mesela yeşiller mavi, pembeler yeşil oluyor.
Panel seçimi konusuna gelirsek:

Bence rekabetçi oyunlar için TN alınmalı.
Genel olarak oyun ve film için VA alınmalı.
Film izleme, tasarım yapma ve hikaye tabanlı oyun oynama için ise IPS alınmalı.

Biri birinden daha iyi diyemem. Hepsinin farklı artı ve eksileri var. Görüntü kalitesi olarak TN<VA<IPS sıralaması olsa da IPS paneller genelde yüksek gecikme yüzünden rekabetçi oyunlara pek uygun değildir. İyi görüntü kalitesi ve iyi oyun deneyimi için VA alınabilir. Çok iyi oyun deneyimi ve daha düşük görüntü kalitesi istersen de TN alınabilir.

Film vs. de izliyorum, oyun dışında zamanımın çoğunu video izleyerek geçiriyorum zaten. Eğer uygun fiyata VA panel bulursam alabilirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Film vs. de izliyorum, oyun dışında zamanımın çoğunu video izleyerek geçiriyorum zaten. Eğer uygun fiyata VA panel bulursam alabilirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
VA panel olarak bu model bence bu fiyata iyidir. Bu fiyata başka iyi model var mı bilmiyorum.

TN panel olarak önerimi zaten yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…