B450 anakart ve Ryzen 7 3700X işlemci uyumu

Dostum B450’ler arasında en kötü VRM ve VRM soğutmasına sahip modelle 3700X kullanabiliyor musun gerçekten?
VRM nedir bilmiyorum ama işlemcimin sıcaklığı herhangi bir işlem esnasında 63 dereceyi geçmedi henüz 3 aydır kullanıyorum... Kasam Cooler Master MB511 ayrıca içine iki tane 120mm lik fan da ekledim üst ızgaradan, içi fazlasıyla serin.

işlemci sıcaklığı değil anakartın VRM sıcaklıklarından bahsediyorum. VRM basit bir şekilde anlatmak gerekirse işlemciyi besleyen parçalar diyebiliriz sanırım. Bu fiyat seviyesinde en kötü VRM’e sahip modeller diye geçiyor. Sadece VRM kalitesi değil VRM sıcaklıkları da çok yüksek izlediğim videolarda. Ama senin kasanın airflowunun yüksek olması ve ekstra fan kullanman etkiliyor sanırım iyi yönde. İşlemcin tam frekansı sağlıyor mu acaba merak ettim. Ben de 1 2 haftaya RX 5700 XT ve Ryzen 3700X ile sistem toplamayı düşünüyorum ama B450’ler arasında en iyi VRM’e sahip Msi B450 Tomahawkı bile düşünmüyorum direkt X570 alayım diyorum. Bu arada stock soğutucu mu kullanıyosun?

Evet stok fan kullanıyorum. İşlemci frekansı boştayken baktım sadece temel hızı 3.60 malum,kullanım hızı 3.70-3.95 aralığında hareket ediyor. genel olarak gta5 lol oynarken kullanım oranı %5 i geçmiyor ama, ekran kartım rx570 ayrıca ilerde yükselteceğim. bahsettiğim değer normal mi acaba pek bilgili değilimde? Overclock yapmadım...

normalde frekans 4.1 4.2 oluyor diye biliyorum ama onun için de oto boost tarzı bir şeyleri aktive etmek lazım diye biliyorum. biraz araştırma yapsanız bulursunuz büyük ihtimal. sonra aida64 indirip stres testi yapmanızı tavsiye ederim. stres testi yapıp bana VRM sıcaklıklarını söyleseniz çok iyi olur aslında. 3700x ve rx570 de değişik bir sistem olmuş bu arada

VRM'lere o kadar takmanıza gerek yok ayrıca Tomahawk, X570 ve X470'lerin çoğundan da daha iyi soğutmaya sahip. B450-F ROG Strix kullanıyorum ve genelde 50 derecelerde geziyor VRM sıcaklığı. Kasanızın hava akışı iyiyse dert değil eğer sistem 7/24 tam yükte çalışmayacaksa. Çünkü testlerde %100 yüke sokup birkaç saat bekleyip öyle veriler giriliyor.

Kullanılan işlemci 3700X olunca VRM’ler önem taşıyor. B450 Aorus Elite dediğiniz kartta
Onsemi 4C10N ve 4C06N mosfetler var.
Mosfetin Operation Junction Temperature'si 150c. Bu karttın VRM’lerinden iyi performans bekleyemezsiniz. Arkadaş da yazmış zaten frekans değerleri normale göre düşük. Sizin kartın da VRM soğutması sıkıntılı diye biliyorum. 50 derece oyundaki sıcaklık sanırım? Tomahawk olayına gelince Tomahawkta kullanılan VRM’ler üst seviye zaten B450 anakarta göre. B450 Pro Carbon, Tomahawk, Gaming Plus hatta B450-A Pro bile 3700X’e fazlasıyla yetecek VRM’lere sahip. Ama hiç birine 5v ARGB header koymamışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…