B450 anakarta R5 5600X takılabilir mi?

Yer
İstanbul/Ataşehir
B450 A-PRO anakarta Ryzen 5 5600X takılabiliyor mu acaba?
Ayrıca RX 570'li bir sistemle, R5 2600'den bu işlemciye geçmek nasıl performans farkı oluşturur?
Masaüstü kullanımda daha hızlı olacaktır, evet gerek yeni mimari, gerekse daha fazla önbellekten dolayı ve daha yüksek frekans hızından dolayı.
Ama oyunlarda nasıl bir FPS farkı oluşur?

BIOS güncellemesi yaparsanız takabilirsiniz. Ne kadar FPS artışı olacağını bilmiyorum ama illa yükselme olur.

Peki BIOS güncellemesi nasıl oluyor acaba?
Anakartının ismini yazıp sitesine giriyorsun. Sağ tarafta destek olması lazım oraya tıklayıp aşağıya iniyorsun BIOS diye sekme var. Oradan en son güncellemeyi sağda ki notlara dikkat ederek indiriyorsun. Sonra o dosyaları flashına atıyosun attıktan sonra flashı takıp yeniden başlatıyosun. Yeniden başlattıktan sonra BIOS ekranında Q-Flash bölümüne girip BIOS Update'yi seçip dosyayı seçiyosun ve güncelliyosun.

MSI Türkiye Buradan "7B86VAG2(Beta version)" indirmeniz ve BIOS'a yazmanız gerekiyor Flash ile. ASUS biraz geride bile kalmış bu konuda.

Bu işlemleri yapması zor gibi duruyor.
Alacağımdan değil ama merak ettim sormak istedim.
2600 fazlasıyla yeterli geliyor, fakat servis bu yazma işini yapar mı acaba?
Eğer elimde 5600X varsa tabii.

Bu işlemleri yapması zor gibi duruyor.
Alacağımdan değil ama merak ettim sormak istedim.
2600 yeterli geliyor, fakat servis bu yazma işini yapar mı acaba?
Eğer elimde 5600X varsa tabii.
BIOS güncelleme talebi açabilirsiniz, muhtelen yardımcı olurlar. Yine de basit bir işlem için günlerce beklemek gereksiz olur. BIOS güncelleme rehberlerine bakın. Yapılmayacak şey değil.

BIOS güncelleme talebi açabilirsiniz, muhtelen yardımcı olurlar. Yine de basit bir işlem için günlerce beklemek gereksiz olur. BIOS güncelleme rehberlerine bakın. Yapılmayacak şey değil.

Bunu öğrendiğim iyi oldu hocam, yok zaten ben BIOS güncelleme daha önce yaptım defalarca ama emin olmak için sorayım istedim.
2600 ile memnunum zaten, fazlasında gözüm yok hocam
Ne zaman yetersiz gelirse o zaman nasip olursa 5.nesile geçmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…