B450 Aorus Elite anakartta RAM'e overclock nasıl yapılır?

aliköse

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Matbaa
Arkadaşlar selamlar. B450 Aorus Elite anakartım var. Geçen hafta 1 takım kit daha alarak toplamda 4 slot 8x4 32 GB 3200MHz RAM kullanmaktayım. İşlemcim R5 5600.
Bu RAM'leri 3600 MHz'de çalıştırabilmek için nasıl bir OC islemi yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. B450 Aorus Elite anakartım var. Geçen hafta 1 takım kit daha alarak toplamda 4 slot 8x4 32 GB 3200MHz RAM kullanmaktayım. İşlemcim R5 5600.
Bu RAM'leri 3600 MHz'de çalıştırabilmek için nasıl bir OC islemi yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Geçen hafta bende 8x4 32 GB Rama geçtim. Ramlerim 4000 MHz'e kadar destekliyor.
Fakat 8x2 kullandığım zamanlar 4000'de kullanabiliyordum.
8x4'e geçtiğim zaman hızı max 3733 yapabildim. Bi süre sonra aşağıdaki uyarıyı verdi 3733 kullanmama rağmen ve hızını 3600'e düşürttüm ve şuandada böyle kullanıyorum sıkıntı olmuyor. 4000 denerseniz Memory overclock fail diyor ve bilgisayarınız açılmıyor. Anakartta CPU ışığı yanıyor. ( İşlemcimiz aynı)

Ramlariniz max kaç hızı destekliyorsa öğrenip.
Biosa girip ordan Advenced mode girip fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim.

Geçen hafta bende 8x4 32 GB RAM'e geçtim. RAM'lerim 4000 MHz'e kadar destekliyor.
Fakat 8x2 kullandığım zamanlar 4000'de kullanabiliyordum.
8x4'e geçtiğim zaman hızı Max 3733 yapabildim. Bir süre sonra aşağıdaki uyarıyı verdi 3733 kullanmama rağmen ve hızını 3600'e düşürttüm ve şu anda da böyle kullanıyorum sıkıntı olmuyor. 4000 denerseniz Memory overclock fail diyor ve bilgisayarınız açılmıyor. Anakartta CPU ışığı yanıyor. ( işlemcimiz aynı)

Ramlariniz Max kaç hızı destekliyorsa öğrenip.
BIOS'a girip oradan Advanced mode girip fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim.

Teşekkür ediyorum peki RAM'ı hangi programla test edebilirim öncesi ve sonrası performans için.

Görev Yöneticisi'nden RAM kısmına gelerek hızına bakabilirsiniz.

Hocam CL değerlerini manuel girdim 16-16-18-18-36 diye 1.35voltaj ile yaptım masaüstüne geldim önceki sonraki performans benchmark testi yaptım hızlanmıştı 3600 de olmuştu ancak 5-10'dakika masaüstünde takıldıktan sonra dondu kendini yeniden başlattı sıfırlanmış BIOS sizce voltaj mı az geldi.

Hocam CL değerlerini manuel girdim 16-16-18-18-36 diye 1.35voltaj ile yaptım masaüstüne geldim önceki sonraki performans benchmark testi yaptım hızlanmıştı 3600 de olmuştu ancak 5-10'dakika masaüstünde takıldıktan sonra dondu kendini yeniden başlattı sıfırlanmış BIOS sizce voltaj mı az geldi.
Sıfırlandıktan sonra kaç voltaj ile ayarlanmıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı