B450 AORUS PRO nasıldır?

DIABLO36

Kilopat
Merhabalar, B450 AORUS PRO kullanan arkadaşlar aşağıda ekte yer alan görsellerden DLED_V_5W1 (Kırmızı ok ile gösterilen), hemen onun yanında D_LED1 ve diğer ekte sağ köşede D_LED2 portlarının işlevi nedir? Bu portları kullanan arkadaşlar var mıydı? ARGB portları mı? Eğer öyle ise birkaç gün önce Akasa Vegas TLX fan satın aldım ve içinden gelen dönüştürücü ile **_* şeklinde girişi vardı, tıpkı görseldeki portlar gibi. Fanı görseldeki üç porta da taktığım halde RGB ve ARGB adına hiçbir ışık belirtisi yoktu. Belki de fanın RGB/ARGB yönünde problem vardı bilemiyorum. Bu portlara ne takabilirim? Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• X1.png
    753,4 KB · Görüntüleme: 79
  • X2.png
    562,2 KB · Görüntüleme: 72
5V 3pin Adressable RGB portlarıdır. RGB aydınlatmaya sahip ekipmanlarınız Adressable RGB destekliyorsa o portlara, standart 12V 4 Pin destekliyorsa D_LED1'in yanındaki 12V R-G-B portuna takın. Bunları 3 Pin voltajlı ve 4 Pin PWM fan girişleriyle karıştırmayın. Voltaj değerleri farklı olan herhangi ikiliyi birbirine bağlarsanız anakartın güç verdiği cihaz yanar*.

Ardından GIGABYTE RGB Fusion 2.0 indirerek RGB aydınlatmayı kontrol edebilirsiniz.

Kolay gelsin!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada dakika 2'den sonra bakarsanız eğer ARGB adaptörünü fana bağlamakta. Ben de aynısını yaptım ve sarı çerçeve ile gösterdiğim D_LED1 ve D_LED2 portlarına taktığım zaman hiçbir ışık vermedi. Ama bu portlar ARGB portları değil mi? Bu durumda sorun fanın RGB'sinde mi oluyor?

4 Pin fan girişleri anakartımda SYS_FAN1 ve sonundaki rakamı değişerek gitmekte. O yüzden fan girişi ile karıştırmıyorum sadece D_LED1 ve D_LED2 kısmına bahsettiğim fanı taktığım zaman hiçbir ışık belirtisi vermemesi kafamı karıştırdı.

İlk fotoğrafta kırmızı ok ile gösterdiğim DLED_V_5W1 bu portun diğerlerinden farkı var mıdır?

Hayır bir farkı yoktur. Adaptör fandan çıkan VDG'yi 5V 3 Pine çeviriyor. Adaptörü takıp adaptörün doğru ucunu D_LED portlarından birine bağladıysanız ve fana güç gittiğinden eminseniz RGB Fusion 2.0 ı indirip kontrol etmeye çalışın. Belki de fan anakarta bağlandığında komut almadığı sürece yanmıyordur (düşük ihtimal).

Adaptörü de doğru birleştirip daha sonra **_* şeklindeki ARGB bağlantısını D_LED1 ve D_LED2 portlarına doğru bir şekilde bağlamama ve RGB Fusion 2.0 zaten sistemimde kurulu ve kullanmama rağmen oradan da ayarlarını kontrol ettim ama hiçbir şekilde bir ışık belirtisi yoktu. Fanın kendisini SYS_FAN portlarından birisine bağladım onlardan yana bir sorun yok, fanı dönüyor ve yazılım üzerinden kontrol edebiliyorum RPM ayarını ama RGB adına fandan hiçbir belirti alamadım D_LED1 ve D_LED2 portlarına takmama rağmen. Bu durumda fanın RGB'si mi problemli olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…