B450-F II Gaming M.2 NVMe SSD PCI-e X16'dan X8'e düşürüyor

özgür346

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, M.2 SSD'yi M2.1 slotuna takarsam SATA 5 ve 6 portları kapanıyor bu benim için hiç sorun değil ama SSD ısınacak kaçınılmaz bir son çünkü ekran kartım R9 390X ve yükte 75-85 derece oluyor. Sıcaklık direkt ona gelecek o yüzden soğutuculu M.2 slotuna takmak istiyorum fakat orada da şöyle bir ibare mevcut M2.2 slotuna takarsan PCI_X16_1 X8'e düşecek. Şimdi benim sormak istediğim şu, ben ekran kartımı pci_x16_1'den pci_x16_2'ye taksam ve M.2 SSD'yi de 2_2 slotuna takarsam bu X16 da çalışır mı yoksa yine X8'e mi düşer? Umarım anlaşılabilir olmuşumdur.
SSD= SanDisk M.2 NVMe 3D 500GB.
Anakart= B450-F II Gaming.

Dosya Ekleri

• IMG_20210603_213432.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çeviriye göre zannedersem 2 adet M.2 takıldığı zaman X8`e düşüyor. Ekran kartı için ilk slotu kullanabilirsiniz.

Çeviriye göre zannedersem 2 adet M.2 takıldığı zaman X8'e düşüyor. Ekran kartı için ilk slotu kullanabilirsiniz.

Hayır 2.2 slotuna 1 tane takarsan X8'e düşüyor ama pce_x16_1 slotu için geçerli bu 3 tane pcle_X16 slotu var ekran kartını bir alt slota taksam SSD`yi de 2.2 slotuna taksam pce_x16_2 slotunu X8`e düşürür mü?

Hayır 2.2 slotuna 1 tane takarsan X8'e düşüyor ama PCE_X16_1 slotu için geçerli bu 3 tane pcle_X16 slotu var ekran kartını bir alt slota taksam SSD'yi de 2.2 slotuna taksam PCE_X16_2 slotunu X8'e düşürür mü?

Sadece 1 için geçerli demişsiniz zaten. Büyük ihtimalle düşürmez, deneyin.

İngilizce bilen arkadaşlar, daha iyi bilir fakat When`in diğer bir anlamı -diği zaman demek. Occupied ise meşgul etmek gibi bir anlamı var. Klavuzda yazana göre M.2_ 2 slotu bir disk tarafından meşgul edildiğinde M2_1 slotu X8`e düşer diyor. Tek M2_2`de disk kullanırsanız düşeceğini zannetmiyorum. Ekran kartı slotu için açıklama yok. Zaten farklı bir slot.

Hayır 2.2 slotuna 1 tane takarsan X8'e düşüyor ama PCE_X16_1 slotu için geçerli bu 3 tane pcle_x16 slotu var ekran kartını bir alt slota taksam SSD'yi de 2.2 slotuna taksam PCE_X16_2 slotunu X8'e düşürür mü?

Ekran kartını PCI-e 2. slota takarsan M.2 SSD'yi takmasanda X8'e düşebilir çünkü 2. slot çoğu anakarta workstation anakartlar hariç slave yani 2. demek bu da X8 olarak çalışır zaten. X16 istiyorsan M.2 SSD'yi M.2 yuvasının 1. slotuna ve ekran kartını da PCI-e X 16 1. slota takacaksın. En iyi yapılandırma budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…