Arkadaşlar merhaba, tam sistemimi topladım derken almışken bir kere alıyoruz diyerek SATA SSD yerine (C diski olarak) NVMe M.2 SSD almaya karar verdim. (D diski olarak SATA SSD tercih edeceğim) anakartım; Gigabyte B450 GAMING X ve NVMe M.2 SSD desteği mevcut gözükmesine rağmen almak istediğim SSD ile uçları uyar mı uymaz mı bilmiyorum.
Yukarıdaki SSD'nin fiyatı düşmüş ve gerek ısınma olsun gerek performans olsun bir şikayet göremedim. 550-650 civarlarında başka bir öneriniz varsa ayrı olarak da görmek isterim teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba, tam sistemimi topladım derken almışken bir kere alıyoruz diyerek SATA SSD yerine (C diski olarak) NVMe M.2 SSD almaya karar verdim.
Fakat bu pek de mantıklı değil. Render almayacaksanız, yüksek boyutlu dosya aktarımları yapmayacaksanız gereksiz bir harcama olacaktır. Windows açılışında bile SATA SSD'ler ile arasında çok fark yok.
Fakat bu pek de mantıklı değil. Render almayacaksanız, yüksek boyutlu dosya aktarımları yapmayacaksanız gereksiz bir harcama olacaktır. Windows açılışında bile SATA SSD'ler ile arasında çok fark yok.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Anakart üstünde PCle gen3 x4 22110 m.2 connector yazıyor, benim attığım linkteki üründe ise bağlantı arayüzü olarak PCI Express 3.0 x4 NVMe 2280 olarak belirtilmiş rakamlara takıldım biraz, hediye olarak alıcak arkadaşım hocam bende satayı alıcam yoksa bana bir tane sataa yeterli
Hocam öncelikle gerçekten değerli cevabınız için teşekkür ederim, bu ürünü c diski, 250 gb bir sata ssd'yi ise d diski olarak kullanmak istiyorum, herhangi bir engel teşkil eder mi veya yaptığım mantıklı mı sizce? ssd'yi bölmek istemiyorum çünkü böyle uygun olabilir diye düşündüm.