B450 mi X570 mi?

Dinopapaz

Hectopat
Arkadaşlar forumdaki bu konuyla ilgili yorumları okudum ancak hala kafama takılan birkaç konu var. Öncelikle benim arasında kaldığım iki kart MSI B450 Tomahawk max ve Gigabyte x570 aorus elite.
Ryzen 7 3700x ve sapphire 5700xt nitro+ kullanmayı düşünüyorum. Burada kafama takılan nokta uzun ömür ve PCIE 4.0. Ben bu sistemi uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum upgrade de yapamam sanırım. OC kesinlikle yapılmayacak.
5700xt 4.0 ile geliyor haliyle bu sebepten ötürü x570e yönelmek mantıklı mı? B450nin bios desteği vermemesi de kafama ayrıca takılan bi nokta. Updateleri elden yapmak gerekecek. 3700x için hangisi daha iyi bi tercih olur?

Bu durumda hangi anakarta yönelmeliyim?

PCI Express 4.0'ın avantajını sadece PCIe 4.0 için tasarlanmış SSD'lerde görürsünüz. 5700XT'ye 2.0 x16 bile yetiyor. Ve bios güncellemesi yapmak hiç de zor değil. B450'ye yönelin.

X570 biraz profesyonellere yönelik diyebiliriz. Standart kullanıcılar açısından çok da fark edeceği söylenemez. B450 Tomahawk Max gerçekten çok kaliteli bir anakart. Benim size önerim bu olur. Gerek desteklenen teknolojiler, gerek VRM kalitesi olsun çok iyi iş çıkarılmış.

ASUS ROG B450-E, MSI B450 GAMING PRO Carbon. İkisinden biri. Benim gibi pişman olma diğerlerini alıp.

Şuan için B450 Tomahawk fazlasıyla yeterli. Ama ileride ekran kartını upgrade edeyim dediğin zaman PCI-e 4.0'ın avantajı olur mu bilemem. X570 Aorus Elite kullanıyorum fiyatına göre çok güzel bir anakart tavsiye ederim.
ASUS ROG B450-E, MSI B450 GAMING PRO Carbon. İkisinden biri. Benim gibi pişman olma diğerlerini alıp.
Strix B450 modellerinin VRM yapısı ve VRM soğutması fiyatına göre kötü. Gaming Pro Carbon ile Tomahawk'ın VRM yapıları aynı zaten.

Pek anlayamadım hangisini öğrendiğinizi kusura bakmayın MSI mi almayayım?

Fiyat olarak MSI çok daha karlı, fakat ASUS ROG bir başkadır. İkisinden birini tercih edin anlamında yazdım. Edit: ASUS ROG B450-F modelinde 3pin 5V ARGB header bulunmaz dolayısı ile B450-E modelini önerdim. Artı olarak 4600MHz kadar RAM desteği bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…