B450 SH2 CPU fan soketi çalışmıyor

Swers08

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba. CPU fan soketi çalışmıyor. Dün çalışır vaziyetteydi fakat bu sabah bilgisayarı açtım ve çalışmadığını gördüm. SYS_FAN kısmına taktım ve orası da aynı şekilde çalıştırmadı. Anakart B450 SH2 işlemci, 1600 AF fan stok soğutucu. Fan bozulmuş olma ihtimali yok. Çalışır vaziyette olan başka sağlam bir fan taktım, durum aynı. BIOS'u güncelledim F51 sürümünden F 60 sürümüne ve SYS_FAN kısmında CPU fanı çalıştırabildim fakat hala CPU_FAN kısmında fan çalışmıyor. BIOS'tan SYS_FAN kısmını CPU olarak seçtim ve hızını %100 yaptım, ses beni rahatsız etmiyor. Devamlı böyle çalışmasının bir sakıncası var mıdır? Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Sakıncası yok ama fanın ömrü azalabilir, otomatiğe alabilirsiniz. SYS_FAN'da olmasının bir sakıncası olmaz, ama CPU_FAN neden çalışmıyor acaba, pinler sağlam mı?
Hocam pinler sağlam bir yamulma vesaire söz konusu değil anlayamadım bir türlü anakart kasaya temas etse kısa devre olur diyeceğim o zaman sistemin kendini resetlemesi lazım diye düşünüyorum her şey tertemiz biryerde bir şey yok ama ne yaptıysam çalışmadı .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı