B450 Tomahawk anakarta ARGB ayarlaması yapılabilir mi?

Emir Erdal

Hectopat
Daha fazla  
Akşam akşam canım sıkıldı çünkü o kadar araştırıp da aldığım anakartın ARGB girişi olup olmadığına bakmadım. Anakartta 4 pinlik giriş var. Alacağım kasa da COOLER MASTER MasterBox TD500 ARGB fanları var. Biraz araştırma yaptım ama bir kesim çözüm var derken bir kesim çözüm yok demiş ve soruyu soran kişiler işi çözüp çözemediğini de yazmamışlar. En son temmuz ayından postlara denk geldim internette. O zamandan bu yana bir net çözüm çıkmıştır diye umut ederek sizlerden yardım istiyorum.

İlk önceliğim kabloları direkt olarak bir dönüştürücü veya farklı bir ara bağlantı ile anakarta bağlamak.
Eğer olmazsa anakarta bağlamadan ARGB renklerini alabileceğim ve düzenleyebileceğim bir cihaz vs. herhangi bir ürün var mı?

Her türlü öneriye açığım yardım edin

Zaten cihazın kendi kontrolcüsü var. Kasa üzerinden değiştirebilirsiniz.

Bunun için aparatlar var ama Türkiye'de yok. Olsa bile 2 tane anakart parası.

Zaten cihazın kendi kontrolcüsü var. Kasa üzerinden değiştirebilirsiniz.

Bunun için aparatlar var ama Türkiye'de yok. Olsa bile 2 tane anakart parası.

Kasa ile beraber gelen bir cihaz mı kontrolcü? İçerideki fan kabloları ona bağlıyorum yani?

Maalesef anakartında ARGB girişi yok. O kasadaki fanların ışıklarını anakartın ile kontrol edemezsin.
Tabii ki ARGB girişine sahip ön USB'den bağlanan kontrolcüler var ancak fiyatları pahalı. ARGB'yi RGB'ye dönüştüren kontrolcüler de var ama onu Türkiye sınırları içerisnde bulman zor.

ROG TERMINAL var mesela. ARGB girişi var 6 tane. Ön USB'den bağlayıp AURA SYNC/Armoury Crate'den kontrol edebilirsin ancak en ucuzu 650 ₺, onun yerine anakartını satıp üstüne para koyup ARGB girişine sahip bir anakarta geçebilirsin- ki bu daha iyi olur.

Anakart değiştiresiye kadar kasanın kontrolcüsü var, onunla efektleri değiştirebilirsin.

Hocam, anakartta ARGB girişi yok. Kontrolcüde varsa takabilirsiniz.

Bağlı geliyor sanırım. Değilse bile ona takıyorsunuz evet.

İkinize de teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. Kasanın kontrolcüsüne bir şekilde müdahele etme şansım var mı? İsteğime göre customize edebiliyor muyum?

Ek: Anakarta takacağım RAMlerde bir sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum ama doğru mudur?

Son düzenleme:
GSKILL Trident Z almayı düşünüyorum. Bunlarda da RGB var. RAMlerde RGB/ARGB farkı oluyor mu bilmiyorum pek gerçi ama. Bir sıkıntı yaşamam sanırım?
Bir sorun yaşamazsın. RAM'leri ARGB veya RGB kablosu ile bağlamadığın için sorun yok. Taktıktan sonra direkt yazılımını indirip kontrol edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…