Çözüldü B450 Tomahawk Max sistemde B1 B2 yuvalarına takılan RAM'ler çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lüfer

Kilopat
RAM
D30 2x8 16GB
İşlemci
R3 3100
Merhaba; yeni anakart, işlemci, RAM (2.eller) falan aldığım kişi bir sorunu yok dedi ben de sahibinden üzerinden satın aldım fakat test etme imkanım olmadı. Parça parça topladığım için şimdi denedim ve A1 A2 RAM slotları çalışıyor fakat diğerleri çalışmıyor ve bildiğim kadarıyla bu şekildedir. Dual channel kullanamıyorum, acaba ne gibi bir sorunu vardır, ne yapsam düzelir yoksa direkt slot mu arızalı acaba? B1 ve b2'ye taktığımda anakartın üzerindeki DRAM ışığı yanıyor.

Çözüm
RAM'leri tek tek denedim her slotta sadece A1 ve A2 çalışıyordu, A1 ve A2'ye takınca iki RAM'i de hiç açılmıyor. Eve gidince önce BIOS güncelleyeceğim sorun çözülmez ise 2. R3 3100 işlemcimi takacağım yine çözülmese haber ederim.

Ve şunu da eklemek isterim sarı sitede bir ilana baktığımda aynı anakartın aynı sorunu olarak satan birisi var anakarttan şüpheleniyorum. Umarım BIOS güncelleyince düzelir. Anakart sahibi BIOS güncelle XMP aç falan dedide daha deneyemedim.

Ya anakartta sorun var ya da işlemcideki kanallardan biri ölü. İade iste.

Sahibinden üzerinden aldığım için iade edemiyorum.

İşlemci değiştiğim zaman sorun çözüldü iyi sosyaller.
A2 B2 olması lazım dual channel bende öyle takılı öyle denediniz mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    161,5 KB · Görüntüleme: 22
Başka ramler ile anakartı veya başka anakartta ramleri deneyip sorunu bulmanız lazım.
bios sıfırlayıp deneyin birde yapmadıysanız..

RAM'leri tek tek tüm slotlarda deneyin. Her testte BIOS sıfırlayın.

Benzer vaka birkaç sene önce bu forumda yaşanmıştı. Sonucunda Amazon'dan sıfır alınan Ryzen 5 1600 AF'nin bozuk olduğu ortaya çıktı. Kendisi sadece A1-A2 yuvalarını görüyordu. Yaygın inanışın aksine işlemciler kutudan bozuk çıkabiliyor veya zorlanmadığı halde bozulabiliyor. Tabi burada anakartı da araştırmak lazım. RAM'leri tekli veya çiftli olarak diğer slotlarda denediğine göre onlardan olduğunu sanmıyorum. Yapılacak şey, RAM'leri aynen kullanarak önce farklı anakart ve aynı işlemci ile denemek. Olmuyorsa farklı işlemci ve aynı anakart ile tekrar test etmek lazım.

RAM'leri tek tek denedim her slotta sadece A1 ve A2 çalışıyordu, A1 ve A2'ye takınca iki RAM'i de hiç açılmıyor. Eve gidince önce BIOS güncelleyeceğim sorun çözülmez ise 2. R3 3100 işlemcimi takacağım yine çözülmese haber ederim.

Ve şunu da eklemek isterim sarı sitede bir ilana baktığımda aynı anakartın aynı sorunu olarak satan birisi var anakarttan şüpheleniyorum. Umarım BIOS güncelleyince düzelir. Anakart sahibi BIOS güncelle XMP aç falan dedide daha deneyemedim.

Ya anakartta sorun var ya da işlemcideki kanallardan biri ölü. İade iste.

Sahibinden üzerinden aldığım için iade edemiyorum.

İşlemci değiştiğim zaman sorun çözüldü iyi sosyaller.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…