B450 Tomahawk Max vs X470 GAMING Plus Max

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.65GHz PBO
MOBO: ASUS B450M DRAGON
GPU: PALIT RTX 3060
DISPLAY: AOC 25G3ZM 240Hz 0.5Ms AH-VA
Selamlar, R7 2700X işlemcimde kullanacağım bir anakart arayışındayım ve maksimum 1000TL olmalı. Bu iki anakart arasında kaldım, Tomahawk serisinin daha üst bir seri olduğunu biliyorum fakat X470 olan modelde daha fazla VRM, 1 adet daha PCI-e yuvası ve 1 adet daha M.2 slotu mevcut. Fazladan PCI-e yuvası büyük ihtimalle işime yaramayacak fakat VRM avantajı ve 2 tane M.2 slotu bulundurması işime yarayabilir.

B450 modelinde 4+2 VRM bulunurken X470 modelinde 8+2 VRM bulunmakta. B450'deki 4+2 VRM yapısı benim için bir şeyi değiştirir mi ileride 5. nesil R9 5900 gibi işlemciler takmak istediğimde?

Hangisini tercih etmemi önerirsiniz? Birazdan sipariş vereceğim yanıtlara göre.

Son düzenleme:
Selamlar, R7 2700X işlemcimde kullanacağım bir anakart arayışındayım ve maksimum 1000TL olmalı. Bu iki anakart arasında kaldım, Tomahawk serisinin daha üst bir seri olduğunu biliyorum fakat X470 olan modelde daha fazla VRM, 1 adet daha PCI-e yuvası ve 1 adet daha M.2 slotu mevcut. Fazladan PCI-e yuvası büyük ihtimalle işime yaramayacak fakat VRM avantajı ve 2 tane M.2 slotu bulundurması işime yarayabilir.

B450 modelinde 4+2 VRM bulunurken X470 modelinde 8+2 VRM bulunmakta. B450'deki 4+2 VRM benim için bir şeyi değiştirir mi ileride 5. nesil R9 5900 gibi işlemciler takmak istediğimde?

Hangisini tercih etmemi önerirsiniz? Birazdan sipariş vereceğim yanıtlara göre.

Bence B450, çünkü destek açısından X470 anakartların sadece bazıları 5000 serisini BIOS Update ile destekliyor, B450'lerin çoğunda bu destek var. Eğer ileride dediğiniz gibi Ryzen 5000 serisi kullanacaksanız bence bir B550 veya B450 Tomahawk modelini tercih etmelisiniz. Bu benim şahsi görüşüm tabii her şey sizin elinizde.

Bence B450, çünkü destek açısından X470 anakartların sadece bazıları 5000 serisini BIOS Update ile destekliyor, B450'lerin çoğunda bu destek var. Eğer ileride dediğiniz gibi Ryzen 5000 serisi kullanacaksanız bence bir B550 veya B450 Tomahawk modelini tercih etmelisiniz. Bu benim şahsi görüşüm tabii her şey sizin elinizde.
Anladım, dediğiniz mantıklı birkaç yorum daha gelsin değerlendireceğim yorumunuzu. Bir şey daha sormak istiyorum:

Ben 2 adet 1660 Super'i bu anakarta takip ETH kazımı yapabilir miyim? SLI yapıp oyun oynamaktan bahsetmiyorum zira hem 1660S'de hem de B450 Tomahawk'da SLI desteği yok. Amacım sadece ETH kazımında kullanabilmek. Birkaç kişiye sordum da SLI desteğinin olmaması ETH kazımına da engel olur mu diye merak ediyorum.

Anladım, dediğiniz mantıklı birkaç yorum daha gelsin değerlendireceğim yorumunuzu. Bir şey daha sormak istiyorum:

Ben 2 adet 1660 Super'i bu anakarta takip ETH kazımı yapabilir miyim? SLI yapıp oyun oynamaktan bahsetmiyorum zira hem 1660S'de hem de B450 Tomahawk'da SLI desteği yok. Amacım sadece ETH kazımında kullanabilmek. Birkaç kişiye sordum da SLI desteğinin olmaması ETH kazımına da engel olur mu diye merak ediyorum.

Hocam ETH de engel olmuyor diye biliyorum, hatta AMD kartla NVIDIA kartı birlikte kullananlar bile var.

Yapabilmeniz mümkün, engel olacağını sanmıyorum.

Hocam ETH de engel olmuyor diye biliyorum, hatta AMD kartla NVIDIA kartı birlikte kullananlar bile var.
Evet görmüştüm onları, farklı model ve marka kartların kullanıldığını biliyorum fakat acaba SLI desteğinin olmaması 2 adet NVIDIA karta da engel olur mu diye düşünmüştüm. Önemli bir konu olduğu için bilgim olsa da sormak istedim, zira Anakartı almamdaki büyük etmen. Cevaplar için çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı