Bende Asus Tuf b450 plus gaming anakart var işlemci aynı Ryzen 5 2600. Ben stok soğutucu ile 3.9 Ghz 1.225 V değerlerinde kullanıyorum. 4.2 Ghz çıkatmak istiyorum sıvı soğutucu alıp ama anakart bu konuda yeterli mi emin değilim. Fakat şuan stabil bir şekilde çalışıyor.
Hocam, örneğin x570 chipset anakartların oc performansları daha iyi deniliyor ya ben o yüzden b450 tuf oc için yeterlimidir diyorum. Daha doğrusu ryzen 5 2600' ü 4.2 Ghz çıkarmak için vereceğim yüksek voltaj değerlerinde B450 tuf anakartın yetersiz geleceği yada anakart için risk oluşturabilecek durumlar olabilir mi?
Anakart tarafında pek endişen olmasın. Daha çok işlemci için endişelen. Anakart yüksek voltajı yeteri kadar istikrarlı veremeyebilir o kadar. Bunun için de LLC ayarı mevcut zaten.
Anakart tarafında pek endişen olmasın. Daha çok işlemci için endişelen. Anakart yüksek voltajı yeteri kadar istikrarlı veremeyebilir o kadar. Bunun için de LLC ayarı mevcut zaten.
İşlemciye dikkat ediyorum Prime95 testi yaptım problem yok ama benim yaptığım olay hızını yükseltip manuel voltaj vermek başka bişey yapmıyorum daha üst seviye yapabilmek için sıvı soğutma alacağım ama LLC nedir bilmiyorum mesela. Bu konuyla ilgili bilgi verebilirmisin, varsa video/konu link atsanda olur.
İşlemciye dikkat ediyorum Prime95 testi yaptım problem yok ama benim yaptığım olay hızını yükseltip manuel voltaj vermek başka bişey yapmıyorum daha üst seviye yapabilmek için sıvı soğutma alacağım ama LLC nedir bilmiyorum mesela. Bu konuyla ilgili bilgi verebilirmisin, varsa video/konu link atsanda olur.