B450 yerine B550 anakart almaya değer mi?

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Aralarında minimum 600TL fark oluyor, işlemci olarak R7 3800X alacağım, sizce bu farka değer mi? İçinde R7 3800X'in bulunduğu ekran kartsız bir kasa toplamaya çalışıyorum. 6000 TL'nin bir kuruş bile üstüne çıkacak bütçem yok. Ekran kartsız toplama sebebim şu anki bilgisayarımı sattıktan bir süre sonra 2070 Super veya 2080 Super alacağım.

Aynı zamanda 3200 MHz vs 3600 MHz 2x8 RAM arasında çok performans farkı olur mu, arasındaki 300 TL farka değiyor mu?

Son düzenleme:
Mesela B450 Tomahawk Max ve B550-A PRO arasındaysanız ilk seçenek. Model bilmeden yorum yapmak doğru değil. Ayrıca ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız. Ekran kartınız yoksa 6000TL'ye Ryzen 5 3600 ve 1660 Super'li sistemler kurulabilir.

Hangi B450 ile hangi B550, bi' bilsek ona göre yorum yapacağız da...

Ayrıca 3800X'te dahili GPU yok, ekran karsız ekrana görüntü alamazsınız.
Elimde 1050ti var, beni o süre boyunca idare edebilecek.
Eski kasamı satıp elimde olan 4000 TL'yi üstüne ekledikten sonra elimde tahminen 6500 TL civarı bir para olacak, 2.el olarak 2070S, 2080 almak daha mantıklı. 1, 2 hafta bilgisayarsız yaşayabilirim benim için problem değil.

Anakartlar olarakta şunları örnek gösterebilirim;

Son düzenleme:

Attığınız B450 modelleri o modeller arasında bile kötü sayılıyor.
Eğer daha geleceğe yönelik bir sistem istiyorsanız MSI B550'a Pro alabilirsiniz.
Eğer B450 alacaksanız da ASRock B450M PRO4 modeline bakabilirsiniz ileride overclock yaparken sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

Son attığım MSI'ın B550 Gaming Plus modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Aynı fiyat aralığında daha iyi kartlar var mı? Çip setler hakkında çok bir bilgim olmadığı için soruyorum. Sanırım X570'ler varmış aynı fiyat aralığında.

B550-A PRO bildiğim kadarıyla bütün B450'lerden daha iyi.

Ucuz x570lerin kalitesinden emin değilim ama paranız varsa MSI b550 a pro almanın iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

Ucuz x570lerin kalitesinden emin değilim ama paranız varsa MSI b550 a pro almanın iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

Şu ikisinden birini alayım o halde fakat Gaming Plus modeli özellikle tasarımsal anlamda çok daha iyi gözüküyor A PRO mu Gaming Plus mu?

Zaten çok fark yok gözünüze hoş geleni alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…