B450M-A II vs B550M-K

hasker

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisi
ASUS AMD Dual RX 6750XT 12 GB.
Ryzen 5 5600.
Adata Legend 700 512 GB NVMe M.2 SSD okuma hızı 2000 MB/s / yazma hızı 1600 MB/s (değiştirmeyi düşünüyorum)
DeepCool CC560 FP650 650W 80+ mid-Tower
XPG Gammix D30 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 (değiştirmeyi düşünüyorum)

Hangi anakartı önerirsiniz? En az 2-3 yıl geçmeden sistemde hiçbir değişiklik yapamayacağım.
İşlemci için soğutma gerekir mi? Birkaç ay soğutmasız kullansam sorun olur mu arkadaşlar? Büyük oyunlar oynamıyorum bu aralar sadece Valorant LoL vs.
RAM ve SSD bu şekilde kalsa sorun olur mu normalde sistemde A320M-K kullanacaktım fakat 3200 MHz desteklediği için ileriye yönelik olmayacağını düşündüm ama işte ileride RAM'i değiştiririm diye de anakart için bütçemi 1000 arttırmaya değer mi? Sizce bu sistem için verilebilecekmin ve Max fiyat nedir? Anakart markaları ASUS Prime. Teşekkür ederim.
Sistem için önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550M DS3H. Valorant, LoL gibi oyunlarda stok soğutucu ile bir süre idare eder fakat yakın zamanda AG400, 214XT gibi soğutmalara bakmanı öneririm.

Ekran kartı ve işlemci gayet iyi, SSD olarak koixia 1TB modeli öneririm. RAM için 3600Mhz CL16 bir ram tavsiye ederim sistemi almadıysanız. Anakart olarak ise B450 anakartların fiyatını çok uçuk buluyorum alınmışken bence bütçe varsa kesinlikle B550 alınmalı. Soğutucuya gelecek olursak kesinlikle bir soğutucuya ihtiyacınız olacak. CPB kapatıp OC yapan arkadaşlarımız mevcut fakat uğraşmak istemezseniz.

R5 5600 için gayet yeterli oluyor.

Ryzen 5 5600 icin sogutucuya gerek yok. 4300 MHZ 1.1 hatta 1.05V kullandiginda sicakliklar 75'i gormuyor bile.

B550 Anakarti chipseti icin degilde, Ekstra 2 ram slotu ve 1 M.2 Slotu + PCI4.0 M.2 Slotu icin alman cok daha iyi olur. O 1000 TL'yi hayli hayli hak eder. VRM Sogutmanda daha iyi olucak, Ses kartinda muhtemelen daha iyi olucak. SSD'yi degistirmeyi dusunuyorum demissin, Exceria G2 1 TB alabilirsin ya da butce arttirip KC3000 gibi ust duzey bir SSD alabilirsin. O butcede ise az ustune Exceria modeli var 500 GB olarak, ileride yeni bir SSD alirim diyorsan onu alabilirsin sagligi hizli dusuyor o SSD'nin.

Ram icin Kingston Fury beast serisi ramler alabilirsin, Fiyatlari gayet ucuz ve kesin olarak belli bir OC potansiyelleri var.

Yazdığım sistemi 17k'ya B550M-K'ya özelleştirip alıyorum o zaman, normalde tüm parçaları tek tek toplayacaktım fakat öyleyken bütçemden en az 2500TL daha yukarı çıkıyor. Ekran kartı Sapphire RX 6700 XT'YE düşüyor ama SSD,RAM ve Kasa olarak daha içime sinen parçalar oluyor fakat sistemi böyle alıp ssd ram powersupp ve kasasını satıp, gönlümdekileri alsam worth olur mu?
Teşekkür ederim

Yazdığım sistemi 17k'ya B550M-K'ya özelleştirip alıyorum o zaman, normalde tüm parçaları tek tek toplayacaktım fakat öyleyken bütçemden en az 2500TL daha yukarı çıkıyor. Ekran kartı Sapphire RX 6700 XT'YE düşüyor ama SSD,RAM ve Kasa olarak daha içime sinen parçalar oluyor fakat sistemi böyle alıp ssd ram powersupp ve kasasını satıp, gönlümdekileri alsam worth olur mu?
Teşekkür ederim
Sistem linki atar misin bir bakalim.

Sistem linki atar misin bir bakalim.

En üstteki kasayı aldım fakat 2 tane de alternatif var, Vatan'daki olan daha iyiymiş gibi hissettim

En üstteki kasayı aldım fakat 2 tane de alternatif var, Vatan'daki olan daha iyiymiş gibi hissettim
Ben vatandakini alırdım. 1 TB SSD + B550 ile çok ucuz fiyata denk geliyor. Ayrıca Last Of Us Part 1 hediyesi var yanında.

Ben vatandakini alırdım. 1 TB SSD + B550 ile çok ucuz fiyata denk geliyor. Ayrıca Last Of Us Part 1 hediyesi var yanında.
Mesajını görmemiştim ama büyük ikilemde kalıp tebilon siparişimi iptal ettirip vatandan ssd 1 tb anakartı b550 ramleri de rgb yapıp siparişi verdim az önce. Last of Us ibaresi bulunmuyordu hiç nasıl alacağız acaba? Çok teşekkür ederim bu arada kız arkadasım çok sevindi Hatsune Miku'nun da bizimle aynı fikirde olmasına

Mesajını görmemiştim ama büyük ikilemde kalıp tebilon siparişimi iptal ettirip vatandan ssd 1 tb anakartı b550 ramleri de rgb yapıp siparişi verdim az önce. Last of Us ibaresi bulunmuyordu hiç nasıl alacağız acaba? Çok teşekkür ederim bu arada kız arkadasım çok sevindi Hatsune Miku'nun da bizimle aynı fikirde olmasına

Rica ederim güle güle kullanın şimdiden. Hatsune Miku her zaman yanınızda ve kalbinizde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı