trolosqlfod
Hectopat
Öncelikle merhaba, son birkaç gündür bilgisayarım ani FPS düşüşleri, hata raporu vermeden birden oyunlardan atma, donma ve render alırken programdan atma gibi sorunlar yaratıyor ayrıca dün kullandığım uygulamaya bugün kısayolundan girmek istediğimde "Bilinmeyen Yayımcı" güvenlik uyarısı alıyorum (Edge kısayolu dahi uyarı veriyor.), LMB ile açılan menü bir anda sağda değil solda açılmaya başladı vs., bir sorun var fakat ne anlayamadım. Sistemin kaynak tüketimi normal görünüyor ve ayrıca ısı açısından bir absürtlük görmedim. Kullandığım SSD çok kaliteli bir SSD değil(ADATA SU630), HD Tune üzerinden baktığımda bazen 58 derece gösteriyor ve uyarı veriyor ayrıca "interface crc error count" mavi gösteriyor, kullandığım HDD on yıllık ama hala taş gibi uyarı yok ve 30-40 arası geziyor. Anlam veremediğim için virüs şüphesi içine düştüm Kaspersky ile aradım bulamadım, sonuç olarak: Temizliğe karar verdim ama daha önce hiç format atmadım, genellikle sıfırlama yapıyorum ve yine yapacaktım fakat farklı bir yola gitme kararı aldım.
M2 SSD'ye geçmeyi düşünüyorum ve işletim sistemini ona kurup tertemiz başlamak istiyorum fakat hiç bilgim yok bu konuda, sistemimi aşağıda paylaşırım. Format işini satın aldığım yerde mağazada yapıyorlarsa öyle yaptırmayı düşünüyorum. Mediamarkt, Vatan veya İtopya'da hepsini halledip çıkma kafasındayım. Anakartım M2 destekliyor fakat sanırım onunda türleri varmış, öneri olarak MSI 1TB SPATIUM M450, SAMSUNG 1TB 980, SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus bunları önerdiler. Farkları nedir, hangisi daha kalitelidir ve daha uzun ömürlüdür veya uyumludur bilmiyorum. Bunun yanında nasıl yeni diske kurulum yaparız yine bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Motherboard: MSI.B450M-A PRO MAX
Processor: AMD Ryzen 5 2600X Six-Core Processor (12 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 16384MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce RTX 2060
Disk Model: ADATA SU630
Disk Model: SEAGATE Barracuda ST1000DM003
M2 SSD'ye geçmeyi düşünüyorum ve işletim sistemini ona kurup tertemiz başlamak istiyorum fakat hiç bilgim yok bu konuda, sistemimi aşağıda paylaşırım. Format işini satın aldığım yerde mağazada yapıyorlarsa öyle yaptırmayı düşünüyorum. Mediamarkt, Vatan veya İtopya'da hepsini halledip çıkma kafasındayım. Anakartım M2 destekliyor fakat sanırım onunda türleri varmış, öneri olarak MSI 1TB SPATIUM M450, SAMSUNG 1TB 980, SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus bunları önerdiler. Farkları nedir, hangisi daha kalitelidir ve daha uzun ömürlüdür veya uyumludur bilmiyorum. Bunun yanında nasıl yeni diske kurulum yaparız yine bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Motherboard: MSI.B450M-A PRO MAX
Processor: AMD Ryzen 5 2600X Six-Core Processor (12 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 16384MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce RTX 2060
Disk Model: ADATA SU630
Disk Model: SEAGATE Barracuda ST1000DM003
Son düzenleyen: Moderatör: