B450M-A Pro Max sisteme sıvı soğutma nasıl monte edilir?

RqueT

Hectopat
Merhaba, B450M-A Pro Max anakarta sahibim ve sıvı sogutma aldım (Temu'dan) ama takamıyorum, kafama göre taktıgım icin radyator fan hızlarını ayarlıyamıyorum cünkü yanlış takıyorum, başka seceneğim yok.
Nasıl düzgün takabileceğime yardımcı olur musunuz?
Anakart üzerinde yukarıdaki kırmızı ok yerine 4'lü girişi radyatörden geleni takmam gerekirken ben 3'lü CPU'dan geleni taktım 4lüyü ise 3'lü y yere taktım normal RGB'leri icin galiba CPU'daki ve radyatörden gelenleri ise birleştirip yeşille taktım internetten bakmama göre CPU pompası icin yer yoksa SYS fana takın diyor benim syst fan dolu böyle takdığım icin bir sorun tek sorun fanları ayarlıyamıyorum 2300 mrpde çalışıyor hep
İlk resimde gördüğünüz en sol altta 4 tırnaklıyı 3 tırnağa taktım

WhatsApp Image 2024-12-11 at 19.45.19.jpeg

anakart.png

Son düzenleyen: Moderatör:
3'lü pin soketi RGB için, 4'lü olan ise fan için takılıyor. RGB için olan normalde ilk fotoğrafın üst kısımlarına takılanlar gibi olması gerek. (Yani 1-2 pin) 4'lü Cpu fan kablolarını da ikinci fotoğraftaki 3 ve 4 ile işaretlediğiniz yerlerden birine takmanız gerekmekte. Fan hızını onlar ayarlıyor. Sonuç olarak soğutucu kablosu ile Rgb kablosu ayrı ise Rgb takma ve 4'lü Cpu fan kablosunu direk anakarta takıp fan hızını ayarlamayı dene. Rgb ise ilk fotoğraftaki gibi yeni dönüştürücü alabilirsin. Bu arada Bios'dan fan hızı ayarlamaya çalış.

3'lü pin soketi RGB için, 4'lü olan ise fan için takılıyor. RGB için olan normalde ilk fotoğrafın üst kısımlarına takılanlar gibi olması gerek. (Yani 1-2 pin) 4'lü Cpu fan kablolarını da ikinci fotoğraftaki 3 ve 4 ile işaretlediğiniz yerlerden birine takmanız gerekmekte. Fan hızını onlar ayarlıyor. Sonuç olarak soğutucu kablosu ile Rgb kablosu ayrı ise Rgb takma ve 4'lü Cpu fan kablosunu direk anakarta takıp fan hızını ayarlamayı dene. Rgb ise ilk fotoğraftaki gibi yeni dönüştürücü alabilirsin. Bu arada Bios'dan fan hızı ayarlamaya çalış.
Görüşün icin teşekkür ederim cpudan çıkan 2 kablo biri 3lü dişi giriş cpu fan anakart yazısına takılı 4lü radyatörden gelen ise arkada takılı olan fan yerine , ben 3lüyü cıkartırsam pompa etkilenmez mi , cünkü radyatördeki fan kablosu ve cpudaki cihazın kablo ucları uyuyor birbirine bağlayıp arkaya bağladım 3lü boşta kalırsa çalışır mı ?rgb olduğunu düşünmüyorum cünkü cpu ve radyatördeki birleştirdiklerimi cıkardığımda fanlar vs çalışıyor ışıklar yoktu demek istediğim ilk resimdeki en sağ üstekini cıkartınca ışıklar yok ama fanlar vs çalışıyordu tırnağı kırık olanın solundaki

Görüşün icin teşekkür ederim cpudan çıkan 2 kablo biri 3lü dişi giriş cpu fan anakart yazısına takılı 4lü radyatörden gelen ise arkada takılı olan fan yerine , ben 3lüyü cıkartırsam pompa etkilenmez mi , cünkü radyatördeki fan kablosu ve cpudaki cihazın kablo ucları uyuyor birbirine bağlayıp arkaya bağladım 3lü boşta kalırsa çalışır mı ?rgb olduğunu düşünmüyorum cünkü cpu ve radyatördeki birleştirdiklerimi cıkardığımda fanlar vs çalışıyor ışıklar yoktu demek istediğim ilk resimdeki en sağ üstekini cıkartınca ışıklar yok ama fanlar vs çalışıyordu tırnağı kırık olanın solundaki
Soğutucu kutusundan çıkan kaç tane kablo var?

Dosya Ekleri

• Corsair_RGB_3_Pin_to_5v_RGB_3_Pin_Female_Connector_Adapter_Cable_50cm_2__14188_zoom.jpg
    Corsair_RGB_3_Pin_to_5v_RGB_3_Pin_Female_Connector_Adapter_Cable_50cm_2__14188_zoom.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 15
bu attığınız fotograftaki sağdaki 3lü cpu dan cıkan soldakinin dişi dersek ondan var bide soldaki cpudan cıkanla radyatorden cıkan birleştirdim arkadaki fana taktıgımda ışıkları yandı, sağdaki aparttan 3lü tırnak girişten cpudan cıkanı cpufana taktım öne , onun 4lü ağzı olan radyatörden cıkanı ise arkaya 3lü girişe taktım üsteki fotoda var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı