B450M-A Pro Max vs B550M Pro-VDH

Bütçe
3000

Kagan.U

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Asus B450M-K II, Asus Rog Strix GTX1050Ti, Kingston Beast 16gb, Fsp Hyper Pro 650w, Gigabyte 240gb sdd, Toshiba 500gb hdd
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar kafamda birkaç soru işareti var. Ryzen 5 5600 ve RTX2060 civarı ekran kartıyla kullanacağım bir anakart arıyorum. B450M-A Pro Max ile B550M Pro-VDH arasında kaldım. B450M-A Pro Max 2500TL'ye vatan da buldum. Arada 600 liralık bir fark var, B550M Pro 3100TL. Bütçem kısıtlı maksimum bu kadar çıkabilirim. Sizce 600 lira farka değer mi? Yoksa B450M-A Pro Max mi almalıyım? Bu fiyat aralığında baska anakart önerilerine de açığım. (kasamın fanları ARGB ve kontrolcülü olacak, B550M Pro düşünmemin bir sebebi de RGB headeri olması. Sanırım Mystic Light uygulaması uzerinden kontrol edilebiliyor. Bu özellik kontrolcüdeki tuşa göre ne gibi seçenekler sunuyor? Bilenler aydınlatırsa sevinirim)

B550 alın bütçe 3 bin ise. PCI-e 4.0 çalışır sistem.

Evet hocam benim icin biraz zor da olsa 3 bin bandına çıkabiliyorum:D fiyat farkına değer diyorsan B550 tercihim olacak. Bir de bu B550'de dahili wifi ve bt olayı varmış ama sadece ürün modelinin sonunda Wi-Fi yazanlarda var değil mi? Bu modelde olmadığı için daha uygun sanırım

Evet bu ürün düz B550, dahili Wi-Fi yok. B450 ile arasında çok büyük bir fiyat farkı yok almaya değer.

Anladım teşekkür ederim yardımın için. dediğin gibi onu alacağım o zaman. Valla haklısın fiyat farkı çok değil de bilgisayar isi yüzünden cebimde yemek yemeye para kalmadı bide öğrenciyiz sıkıntı 😀

Cebimde para kalsın dersen bunu da alabilirsin indirime girmiş sanırım. Çok büyük bir performans farkı olmaz.
reis tekrar merhaba ben alamadan zam geldi 3800 oldu. asrock ucuzmuş ama pek düşünmüyorum açıkcası ya. b450m a pro maxdan da vazgectim, 450 serisi kartlar ryzen 5000 için güncelleme istiyormuş, bunun için de eski nesil islemci lazımmış. o iş sıkıntı. her neyse ya bios flashbackli 450 serisi alacağım yada direkt 550 serisi bir kart. iki ürün linki bırakıyorum, yardımcı olabilirsen sevinirm. b550m ds3h alacak olursam 3600e geliyor(kredi kartı taksit vs.)
GIGABYTE B550M-DS3H rev.1.5, 4xDDR4, 2xM.2, DVI, HDMI, AM4 Soket Anakart
Amazon.com.tr

B450'ye 3100 verme bence. 1-2 seneye sistemi satar yenisini alırım diyorsan olur ama kullanabildiğim kadar kullanırım diyorsan almışken B550 al aradaki fiyat farkı çok olmadığı sürece. Attığın B550 anakart güzeldir.

B450'ye 3100 verme bence. 1-2 seneye sistemi satar yenisini alırım diyorsan olur ama kullanabildiğim kadar kullanırım diyorsan almışken B550 al aradaki fiyat farkı çok olmadığı sürece. Attığın B550 anakart güzeldir.
valla satma niyetim yok senin de dediğin gibi uzun süre götürebilecek parçalar almaya çalışıyorum. o zaman yine zamın azizliğine uğramassam b550 alacağım😀 sağolasın iyi akşamlar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı