B450M-A Pro Max'te neden XMP açılmıyor?

cagataygedik

Hectopat
Merhaba, bilgisayarım:

• B450 m a Pro Max.
  • RAM'lerim Apacer 8 GB 3200 MHz.
  • Diğer RAM Corsair 8 3200 MHz.
  • Ekran kartı RX550 4 GB.
  • Ryzen 7 2700xx.

Sorunum şu RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyor 3200e veya 3000 MHz'e çıkaramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarın BIOS'unu "Advanced Mode"a al. Sağ üst köşede rahatça görebilmelisin. Sonrasında sol kısımda kocaman "OC" diye bir tuş olacak, ona basacaksın. Orta kısımda birçok seçenek çıkacak, "A-XMP" tuşundan istediğin profili seç, sağ üst köşeden çarpıya bas ve kaydet.

Ha eğer olmazsa gene BIOS'u güncellemeyi dene. Bilgisayarı yeni aldıysan büyük ihtimal anakartının BIOS sürümü 2021 dolaylarındadır ki o senelerde çıktı anakartın. Eski BIOS'lar bellek uyumsuzluklarına sebep olabilir.

Öncelikle bilgisayarın BIOS'unu "Advanced Mode"a al. Sağ üst köşede rahatça görebilmelisin. Sonrasında sol kısımda kocaman "OC" diye bir tuş olacak, ona basacaksın. Orta kısımda birçok seçenek çıkacak, "A-XMP" tuşundan istediğin profili seç, sağ üst köşeden çarpıya bas ve kaydet.

Ha eğer olmazsa gene BIOS'u güncellemeyi dene. Bilgisayarı yeni aldıysan büyük ihtimal anakartının BIOS sürümü 2021 dolaylarındadır ki o senelerde çıktı anakartın. Eski BIOS'lar bellek uyumsuzluklarına sebep olabilir.

Dediklerinizi yaptım. Fakat düzelmedi. BIOS'u da son sürüme güncelledim. Fakat bir uyumsuzluk var gibi geliyor bana. Tek RAM takarsam 3200'de açıyor fakat 2 RAM takarsam açmıyor. 2133'te kalıyor.

XMP profillerinin düzgün çalışması için iki RAM'in de aynı olmasını isteriz. XMP profilleri bellekten belleğe çok fark edebilir ki XMP profilindeki tek değer belleğin frekansı değildir. Çok yapabileceğiniz yani elinizdeki imkanlar konusunda yapabileceğiniz çok bir şey yok. Ha 3200'e çıkabilseler daha yüksek performans alırsınız ancak ölüyü diriltecek, iyi ki çıkmış diyebileceğiniz bir hız artışı olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı