B450M anakartta kullanılabilir RAM 7,93 görünüyor

Muhtemelen 2.RAM'i görmüyor sistem. BIOS sıfırla, slotların içinde toz olmadığın emin ol ve RAM uçlarını yumuşak bir silgiyle sil.

Muhtemelen 2.RAM'i görmüyor sistem. BIOS sıfırla, slotların içinde toz olmadığın emin ol ve RAM uçlarını yumuşak bir silgiyle sil.

Görüyor hocam görev yöneticiside 16 GB RAM bilgisayari yeni almış sanırım dediğim işlemde bunu çözebilir.

Hocam donanıma ayrılmış belleğe bakın hem sağ üstde 16 GB RAM yazıyor.
E 8GB nereye gitti o zaman? VRAM ile de alakası yok konunun, harici ekran kartı takıldı mı dahili ekran kartı devre dışı kalır. Arkadaşın RAM'i ya yuvayla tam temas halinde değil ya da BIOS ile alakalı sorunları var.

Hocam Görev Yöneticisi yerinde koskoc donanıma ayrılmış yazıyor bende bunu ayarladim BIOS'tan 2 GBdi 4 GB yaptım RAM'im 12'den 8 oldu ne yaşıyorsunuz.

İki RAM'i de sorunsuz kullanırken böyle bir sorun karşıma çıktı. 2 RAM'imde takılı fakat sadece birini kullanabiliyorum.

Hocam bende de öyle sorun vardı ben RAM'leri çıkarıp tekrar taktım ve BIOS'u sıfırladım sorun düzeldi.

Adam belli bilmeden açmış tır veya işlemci APU oldugundandir.

Hocam bende de öyle sorun vardı ben RAM'leri çıkarıp tekrar taktım ve BIOS'u sıfırladım sorun düzeldi.

Hocam zaten BIOS'la alakası bir şey IGPU'ya RAM vermiş siz sıfırlayinca duzelmistir

Bulamadım hocam bilgisayarda öyle bir ayar yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…