B450M Dragon sistemde Gigabyte App Center kullanarak RAM OC yapılmalı mı?

Lowlight

Decapat
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
R5 5600
Gigabyte'ın uygulamasını kullanarak varsayılan 2133'ten 2666MHz'e kadar sorunsuz kullandım. Herhangi bir başka işlem gerek duymadan; voltaj arttırmadır, XMP profil oluşturmadır vesaire. 3200 ya da 3600MHz'e çıkartsam herhangi bir sorun oluşur mu? Programın kendisinden bütün BIOS işlemlerini yaptım. BIOS, Chipset, LAN, Audio driver Update ve işlemci fan hızı kalibrasyon falan hiç sorun çıkartmadı ancak yanık kokusu riskine girmemek için bu kadar rahat RAM aşırtmadım şimdi de merak ediyorum BIOS Update'den sonra 2133MHz'e geri indi ve 2666'ya geri mi çıkartsam, 3200 ya da 3600 yapsam mı diye.

Dosya Ekleri

• ApCent_SIcaPwfku2.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 37
  • CaCtk8GPUz.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 29
  • axSVoC2iKz.png
    39,6 KB · Görüntüleme: 34
  • ZmEkPXYwpF.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatik bir şekilde ne işlemci için ne de RAM için hız aşırtma işlemini tavsiye etmem keza yapılan profiller her sistem donanımı için uygun değil. Ayrıca RAM'leriniz 2666MHz ise hız aşırtma sonucu gecikmeyi düşürmeniz gerekecek, sistem kararlılığını denemeniz için de MemTest kullanmanız gerekecek. Direkt RAM değiştirin veya uzmanından tavsiye bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…