B450M-H anakart için RGB şerit LED önerisi

emin k

Hectopat
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM G.Skill 8x2 16 GB 3600MHz.
Power: Power Boost 550W 80+
Anakart: Gigabyte B450M-H
Ekran kartı: MSI Ventus GTX 1660 Ti OC.
Anakart sitesi: http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B450M-H-rev-10#kf

RGB şerit LED almayı düşünüyorum. Anakartımda galiba RGB 4 pin girişi var. Anakartın internet sitesinde aydınlatma bağlanabileceği yazıyor. Hangi şerit LED'i alsam bağlayabilirim, bir öneriniz var mı ve statik yanıyor onu nasıl effectli bir şekile dönüştürebilirim?

İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM G.Skill 8x2 16 GB 3600MHz.
Power: Power Boost 550W 80+
Anakart: Gigabyte B450M-H
Ekran kartı: MSI Ventus GTX 1660 Ti OC.
Anakart sitesi: http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B450M-H-rev-10#kf

RGB şerit LED almayı düşünüyorum. Anakartımda galiba RGB 4 pin girişi var. Anakartın internet sitesinde aydınlatma bağlanabileceği yazıyor. Hangi şerit LED'i alsam bağlayabilirim, bir öneriniz var mı ve statik yanıyor onu nasıl effectli bir şekile dönüştürebilirim?

2 metreye kadar olan şerit LED'leri bağlayabilirsin.
12 v olan LED'lerden.
Efectif dediğin sanırım renk değişi mi?
Bunun için aşağıdaki uygulamayı kullanman lazım.
Ayrıca PSU markan hiç güvenilir değil ben olsam kullanmam.

Efektli yapamazsınız çünkü 4 pinli olanlar RGB yani tek renkte yanarlar statik olarak. Aynı anda farklı efektlerde olması için anakartınızın 3 pinli ARGB giriş portu ihtiva etmesi gerekir.

Ayrıca alacağınız ledin renklerini değiştirmek veya diğer bileşenlerle senkronize edebilmek için anakart yazılımı üzerinden ayarlanabilmesi gerekir. Gigabyte anakart kullanıyorsanız RGB Fusion yazılımı üzerinden kontrol edebilirsiniz. Ancak ledin üzerinde RGB Fusion, Armory Crate gibi anakart yazılımlarıyla uyumlu olup olmadığına iyi bakın.

Dark markasının RGB led şeridi maalesef stoklarda tükendi. Kendim de kullanıp incelemesini yapmıştım. Onun yerine bunları tercih edebilirsiniz:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı