B450M H anakartta R5 3600 nasıl 4 GHz overclock yapılır?

ihsan12122122

Femtopat
Daha fazla  
Gigabyte B450M H anakartı kullanıyorum ve stok fan kullanıyorum. 4 GHz'de çalışmasını istiyorum. Buna göre en iyi voltaj nedir?

4GHz için yapacağınız değer overclock olmaz, hatta boost hızına çıkarken kullandığı voltajın bayağı altına düşeceğiniz için daha iyi olacaktır. Sabit bir voltaj değeri veremeyiz çünkü işlemcinizin silikon kalitesini bilmiyoruz. 1V 4.2GHz gören de var, 1.3V 4.2GHz gören de var. Silikon kalitene göre önce 1.15V 4GHz dene ve sonra yavaş yavaş düşüp yükseltirsin.

Stok soğutucuyla yapmanızı tavsiye etmem. Bildiğim kadarıyla zaten işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyor zaten, bir de overclock ile çok ısınır.
Hocam ezbere konuşmayın, 4GHz'i 1.1V yani stok voltajda yakalarsa işlemci çok daha stabil ve serin çalışacaktır. Overclock yapınca işlemci çok ısınır diye bir mantık yok yani.

Buradaki rehberi uygulayın, çıkan sonucu paylaşın ona göre değerleri verelim size. R5 3600'de silikon kalitesi aşırı fark ettiği için yaklaşık bir değer veremeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ezbere konuşmayın, 4GHz'i 1.1v yani stok voltajda yakalarsa işlemci çok daha stabil ve serin çalışacaktır. Overclock yapınca işlemci çok ısınır diye bir mantık yok yani.

Haklısınız araştırdıktan sonra bunun aslında oveclock olmadığını fark ettim. Arkadaş overclock yapmıyor. Hatta underclock yapıyor bile diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı