B450M-K II anakarta Wi-Fi kartı ve Bluetooth adaptörü nasıl monte edilir?

josephwhite

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Bir hata ettim, hiç anakartıma uyumlu mudur, boş slotum var mıdır diye bakmadan internetten kasam için TP-Link Archer TX50E AX3000 Wi-Fi 6/Bluetooth 5.3 PCIe adaptör aldım. Anakartım Asus Prime B450M-K II, hâlihazırda anakartta bir tane M2 SSD takılı, ekran kartım da tüm o kısmı kapıyor, SSD'yi bile göremiyorum. Benim bu adaptörü takacak boş slotum var mıdır, içinden küçük bir kablo da çıktı en azından bunu kullanarak montaj yapabilir miyim, bir dezavantajı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam M2 SSD slotu kısmını anlamadım ama elinizde ki kartı kırmızı ile gösterilen PCIe portlarından herhangi birine takmanız gerekiyor, daha sonra kartın sürücülerini yüklerseniz çalışır. Ekran kartı takıyormuşsunuz gibi düşünün.

technopat.png

Hocam M2 SSD slotu kısmını anlamadım ama elinizde ki kartı kırmızı ile gösterilen portlardan herhangi birine takmanız gerekiyor, daha sonra kartın sürücülerini yüklerseniz çalışır normalinde.

Eki Görüntüle 2504976
Ekran kartım büyük olduğu için o portlar arkasında kalıyor, M2 SSD de bu portlardan birine takılı değil mi, pek bilgim yok donanım konusunda.

Ekran kartım büyük olduğu için o portlar arkasında kalıyor, M.2 SSD de bu portlardan birine takılı değil mi, pek bilgim yok donanım konusunda.

Üst kısımda ki porta ekran kartından ötürü ulaşamayabilirsiniz, ama alt kısımda portun olması gerekiyor, hayır hocam M.2 SSD oraya takılmıyor.

Hocam şu video ya bakarsanız halledersiniz çok zor değil zaten sizin kartınızla aynı model.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Üst kısımda ki porta ekran kartından ötürü ulaşamayabilirsiniz, ama alt kısımda portun olması gerekiyor, hayır hocam M.2 SSD oraya takılmıyor.

Hocam şu video ya bakarsanız halledersiniz çok zor değil zaten sizin kartınızla aynı model.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ekran kartım Asus Dual RTX 2060 EVO ve büyükçe bir kart olduğu için alttaki portu da kapatıyor bunu kablo ile bağlama şansım olmaz mı? :(

Hocam bir fotoğraf atabilir misiniz? Kablo karta güç vermek için, karttı gerekli portta takmazsanız sistem görmez.
Videoyu izlerken üzülerek fark ettim o kablonun opsiyonel bir şey olmadığını, ekran kartını çıkarıp önce wifi adaptörü takıp denedim ekran kartı sığmıyor bu sefer..

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-04 at 11.50.15.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-04 at 11.50.15.jpeg
    229,4 KB · Görüntüleme: 20
Videoyu izlerken üzülerek fark ettim o kablonun opsiyonel bir şey olmadığını, ekran kartını çıkarıp önce Wi-Fi adaptörü takıp denedim ekran kartı sığmıyor bu sefer.

Hocam evet maalesef ekran kartınızdan ötürü isteseniz de takamazsınız, kartın bu kadar geniş olacağını tahmin etmemiştim. Normalde yeterli yer olsa çok rahat takıp kullanırdınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı