B450M-K II fan desteği

Fanları kontrolcüye bağlayacaksınız. Kontolcüyü ise CHA_FAN'a bağlayacaksınız. Kontrolcünün birden fazla girişi vardır zaten. Çoklayıcıya ihtiyacınız olmaz.

Eğer resim atarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.
 
Kontrolcunun soketini CHA_FAN'a takacağım. Ama bu saniyorum ki öndeki fanin soketi diger resimdeki kablo.
 

Dosya Ekleri

  • 20221226_150704.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 60
  • 20221226_150657.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 58
Kontrolcunun soketini CHA_FAN'a takacağım. Ama bu saniyorum ki öndeki fanin soketi diger resimdeki kablo.
Hocam resmi bi düzgün çekseydiniz keşke. Kontrolcünün, kablolarının ve fan kablolarını çekin.

Sağda ve solda 3'er tane 3 pinli olanlar aydınlatma için. Fanın kontrolü için değil ona takmayın.
 
Tüm kablolar bu sekilde.
 

Dosya Ekleri

  • 20221226_152004.jpg
    196,3 KB · Görüntüleme: 75
  • 20221226_151949.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 58
  • 20221226_151945.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 46
  • 20221226_151941.jpg
    125,4 KB · Görüntüleme: 61
Maalesef o kontrolcü fanların aydınlatması için. Fanın kendisi için değil.

Anakartınızı da kontrol ettim dediğiniz gibi 1 adet CPU ve 1 adet kasa fanı için 4 pin girişler bulunuyor. Bu durumda fan çoklayıcı almanız gerekiyor.


Kasanız önceden 2 fan takılmış bir şekilde geliyor. Bu linkini attığınız ürünü alıp kullanabilirsiniz. 2 fanın çıkışını bu kablonun 2 girişine bağlıyorsunuz. Kablonun çıkışını ise anakarttaki CHA_Fan'a bağlıyorsunuz. Bu sayede 2 fanı 1 porttan kontrol etmiş oluyorsunuz.

Eğer aydınlatmaları bağlamakta sorun yaşarsanız o konuda da yardımcı olabilirim.
 

6 tane fan takmak istersem diye dusundum ama onlar icin bu coklayicinin 6lisi var mi? Bir de USB 3.0 soketi icinde bunu alayim diyorum. Alfais AL-4584 9 pin USB 2.0 dişi - 19 pin USB 3.0 erkek çevirici dönüştürücü adaptör kablosu Alfais Al-4584 9 Pin USB 2.0 Dişi - 19 Pin USB 3.0 Erkek Çevirici Dönüştürücü Adaptör Kablosu : Amazon.com.tr: Elektronik
 
6 tane fan takmak istersem diye dusundum
Sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Sisteminiz ısınmayan parçalardan oluşuyorsa ve yeterince hava alıyorsa ekstra fan eklemeniz sadece ses ve toz birikmesine yol açabilir. Ayrıca her portun maksimum verebileceği güç olduğunu da belirteyim. Eğer 6 fanı bir porta takarsanız o portun verebileceği gücü aşarsa fanlar olması gerekenden yavaş çalışabilir veya başka sorunlar olabilir.
Bir de USB 3.0 soketi icinde bunu alayim diyorum.
Bunun çalışacağını sanmıyorum. USB 2.0 ve 3.0 arasında yalnızca uç farkı yok çünkü. Yani ucu değiştirerek daha yüksek hızlar elde edemezsiniz.

Ayrıca bunu neden almak istediğinizi anlamadım. Anakartınızda ön kasa USB portları için hem 2.0 hem 3.0 bağlantısı bulunuyor.
 

Tamam iste ön kasadaki portu anakartta 3.0 olmadigi icin dönüştürücü ile anakarta takmak istiyorum.


Bu arada fana ihtiyacım yok. Almisken 6lisini alsammi diye dusundum. Kasam 6 fan destekliyor.
 
Tamam iste ön kasadaki portu anakartta 3.0 olmadigi icin dönüştürücü ile anakarta takmak istiyorum.


Anakartınızda kasanızın USB bağlantısı için gerekli portlar var zaten. Dönüştürücüye ihtiyacınız yok. Son attığınız resimde soldaki ucu mavi olan kablo 3.0 olarak işaretlediğim yere giriyor. Takması zor bir kablo dikkatli olun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…