B450M-K II işlemci fanı doğru şekilde nasıl çıkarılır?

BerkayBilgin1

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS Prime B450M-K II
Selamlar, bildiğiniz üzere AMD işlemcilerin anakart kilit sistemi Intel gibi değil. Yatay kilitleme yapıyor diye biliyorum bu sebeple fan sökülürken işlemci de termal macuna yapışık olarak gelebiliyor. Bunu önlemek ve doğru çıkarmakla ilgili pek çok sitede ve forumda pek çok farklı öneri mevcut. Ben de karar veremiyorum. Kimisi önce işlemciyi 5-10 dk stres testine sok sonra macun yumuşayacağı için fan daha kolay çıkar diyor kimisi de bu işlemin çıkarmayı daha da zorlaştıracağını ve işlemcinin milimetrik yapısına zarar verebileceğini söylüyor. İşlemci fanını çıkarma aşamasında da farklı öneriler mevcut. Benim gördüklerim arasında fanı yavaş hareketlerle işlemci üzerinde hafif sağa sola çevirerek çıkartma gibi öneriler mevcut fakat bu işlemin de işlemci pinlerini eğme gibi bir duruma sebep olabileceğini söyleyenler de var. Doğrusu hangi işlemi yapmalıyım pek bilmiyorum 😀. Sizce hangisi daha doğru?

Hocam dediğiniz tüm hareketleri, ısıtma , çevirerek çıkarma.. yapabilirsiniz. Burada işin sırrı nazik olmak, sabırlı olmak, hassas davranmak. Ani güç uygulayıp sağa sola çevirirseniz tabi ki zarar görebilir, ufak hareketler ile dikkatli olursanız zarar gelmez.
Aynen deniyicem yavaşça AMD biraz daha düzgün kilit sistemi yapsaydı keşke :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı