B450M-K Secure Boot açınca RX 580 siyah ekran veriyor

FxILairesTR

Hectopat
Konuyla ilgili ne yapabilirim?
Daha önce aynı sorunu yaşayan biri: Ekran kartının UEFI desteği olmasına rağmen Gigabyte anakartta Secure Boot açılmıyor
Anakart B450M K BIOS sürümü F2.

1694351121853.png

"O kart stok VBIOS ile UEFI görünüyor ama çalışmıyor, yeni VBIOS flashlanması lazım, iyi ki Secure Boot açılmıyor, yoksa siyah ekrana bakar kalırdınız."
hocam böyle yazmışlar ama.

Bu sorun uzun süredir var ve Recep Baltaş'ın bu konu ile ilgili iki videosu var. Maalesef başka bir yeri destekli ekran kartı takmalısınız ya da anakart garantiye verilmeli.

"O kart stok VBIOS ile UEFI görünüyor ama çalışmıyor, yeni VBIOS flashlanması lazım, iyi ki Secure Boot açılmıyor, yoksa siyah ekrana bakar kalırdınız."
Hocam böyle yazmışlar ama.

Evet ama RX 580 Nitro 4 GB için techpower de arama yaptım en az 6 farklı BIOS çıktı hangisi kullanmalıyım.

Bu sorun uzun süredir var ve Recep Baltaş'ın bu konu ile ilgili iki videosu var. Maalesef başka bir yeri destekli ekran kartı takmalısınız ya da anakart garantiye verilmeli.

Videoyu izledim. Lakin Recep bey anakartın BIOS güncellemesi sonrası bu sorunun ortadan kalktığını söylemişti.

Daha eski bir kart olan R9 280X ekran kartı ile secure boot açıkken görüntü veriyor. Bu şekilde siyah ekrandan kurtuldum.

Evet ama RX 580 Nitro 4 GB için techpower de arama yaptım en az 6 farklı BIOS çıktı hangisi kullanmalıyım.

Videoyu izledim. Lakin Recep bey anakartın BIOS güncellemesi sonrası bu sorunun ortadan kalktığını söylemişti.
Ben videoda öyle bir şey duymadım. Yanlış hatırlamıyorsam umarım düzeltilir diyordu.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı