B450M PRO-M2 MAX BIOS Fast boot ayarı nerede?

390845

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bodrum
Merhaba,

Anakart: MSI B450M PRO-M2 MAX

M.2 diskimin olmasına rağmen bilgisayarım yavaş açılıyor gibi hissediyorum. Yani hissetmiyorum daha hızlı açılması gerek. Fast boot ayarını bulamadım. Diskim sağlıklı.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oldukça fazla. 13 saniyede açılıyor sata ssd ile. Ssd markanız nedir?
Kingston A2000.

Ayarlardan UEFI seçip Windows'u öyle kurdum. Neden böyle oldu anlamadım.
Evet, fazlaymış. Peki Son BIOS Zamanı ne kadar? Görev Yöneticisi'nde Başlangıç sekmesinde yazıyor.
10.6 saniye.

Windows'un o yüklenme logosu BIOS ile başlıyor ve orada zaman kaydebiyor bilgisayar.

Benim BIOS zamanı da öyle ama toplamda 17 saniye falan sürüyor. Yani SSD'den kaynaklı olabilir ama birkaç konu daha gördüm araştırınca bu anakartlı sistemlerin yavaş açılmasıyla ilgili. BIOS güncellemeyi denediniz mi?
En son Ryzen 5000 destekli güncellemeyi yapmıştım. Bu aralar aklımdaydı, yakında yapacağım.
Benim BIOS zamanı da öyle ama toplamda 17 saniye falan sürüyor. Yani SSD'den kaynaklı olabilir ama birkaç konu daha gördüm araştırınca bu anakartlı sistemlerin yavaş açılmasıyla ilgili. BIOS güncellemeyi denediniz mi?
Hocam fast boot ayarı nerede tam olarak bulamadım da?

En son Ryzen 5000 destekli güncellemeyi yapmıştım. Bu aralar aklımdaydı, yakında yapacağım.

Hocam fast boot ayarı nerede tam olarak bulamadım da?
Bilmiyorum, fastboot nerede diye birçok konu açılmış, hiçbirinde cevap yok. Ben kendi anakartımla karşılaştırmak için sormuştum, Gigabyte B450M S2H kullanıyorum. Ve BIOS zamanı aynı, normal sizinki de.
Yabancı forumlarda da baya konu var MSI anakartların yavaş açılmasıyla ilgili, garip.
Şunu bir denesenize eğer böyle bir ayar varsa:

1. Enter the bios, Go in "Advanced -> Settings -> Boot" and set "Full screen logo display" to off. This will allow you to see the post messages, and maybe you can get some clue about what is taking long.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı