B450M PRO-M2 V2 16GB RAM, Kullanılabilir miktar 7,95GB Sorunu

263837

Decapat
Merhabalar. Anakartımda çift RAM slotu mevcut ve bu slotlar da 8*2(16GB)RAM takılı. Önceleri yaklaşık 16GB RAM'i de kullanabiliyordum. Anakartım servise gidip geldikten sonra "16GB RAM 7,95GB kullanılabilir" yazıyor. İşlemci fanını gevşetmeyi denedim. Hatta fanı tamamen çıkartıp denedim. RAM'lerin yerlerini değiştirip tekrar kontrol ettim. Msconfig den bellek sınırlamasını kaldırıp denedim. Hiçbiri sorunu çözmedi. Peki, ben bu problemi nasıl çözerim?

Anakart: MSI B450M PRO-M2 V2
RAM: Crucial Ballistix 8*2 (16GB) 3000MHZ

Son düzenleme:
4 köşesine ve pinlerine iyice bak farklı bir işlemci ile deneme şansın varsa anakartı dene hocam.
Sanırım tam sorunu anlamadınız, arkadaşımız 1 slot tamamen RAM'i görmüyor demekte, yani slot çalışmıyor diyor.

Bu dedikleriniz slot çalışır haldeyken 16GB RAM takılı iken kullanılabilir 14 veya 15 yazdığında yapılabilecek şeyler.

Kardeş bu bilgi ile sen fazla yaşamazsın AMD'nin en saçma olayı bu zaten sen başka bir işlemci ile dene kardeş sorunun çözülecek RAM slotu bozulması en zor olan şeylerden bir tanesi işlemci okumuyor RAM'in tekini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slot bozuk olabilir mi? Daha önce takmaya çalışırken slotu zorlamış ihtimaliniz var mı? Telefonun ışığıyla bahsettiğiniz slota yakından bakın gözle görülür bir hasar vardır belki ayrıca ince bir fırçayla slotu bastırmadan güzelce temizleyin aynı şekilde ram pinlerini de elinizi dokunmadan yumuşak bir şeyle çok bastırmadan silin. Genelde biosla alakalı olmaz ama yine de bios güncelleme deneyebilirsiniz. Aynı slot hala ramlerinizi okumuyorsa fiziksel bir arıza var demektir

Arkadaşımızın sorunu nasıl çözeceğini bu cevabınıza istinaden merak ettim açıkçası, hayırlısı.

Slotun içinde gözle görünür fiziksel bir arıza yok. Fön makinesi ve dış fırçası yardımıyla içini temizledim, gerçi hiçbir şey yoktu içinde zaten. Anakartın pili içinde aynı işlemi yaptım. RAM belleklerin de pinlerini silgi yardımıyla silip temizledim. Sorun da bir ilerleme kaydedemedim. Son olarak format atma işlemini deneyeceğim. Bu da olmazsa servisten başka çarem kalmıyor sanırım

Son düzenleme:
Galiba iki adet belleğin var, bellekleri tek tek taktığın zaman sonuç nedir?
Evet, 8*2(16GB) RAM mevcut. Tek tek taktığım zaman tek bir slotta iki RAM bellekte çalışıyor, diğer slotta ikisi de çalışmıyor. Ayrıca "Mdsched" komutuyla da RAM'leri kontrol ettim, bir arıza çıkmadı.

Ürün 2 gün önce servisten geldi. Servise yolladığım da böyle bir hata yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…