Şu iki ekipmanın bulunduğu bir sistem topladım. Overclock ile belleğin 3200 MHz tamamını kullanmayı düşünüyorum ancak acemi olduğum için kafamda "nasıl yapılır" ve "nasıl olur" diye iki soru oluştu.
Birebir bu iki ekipman için konuşacak olursak, OC yapmak mantıklı mıdır? Sorun çıkartır mı? Sisteme bir zararı olur mu, yorar mı, dezavantajları nelerdir?
Şu iki ekipmanın bulunduğu bir sistem topladım. Overclock ile belleğin 3200 MHz tamamını kullanmayı düşünüyorum ancak acemi olduğum için kafamda "nasıl yapılır" ve "nasıl olur" diye iki soru oluştu.
Birebir bu iki ekipman için konuşacak olursak, OC yapmak mantıklı mıdır? Sorun çıkartır mı? Sisteme bir zararı olur mu, yorar mı, dezavantajları nelerdir?
dediğim gibi acemiyim, kendimi aktarırken hatalı bilgi kullandıysam affola. anakart 3200'u OC'li olarak destekliyor, dolayısı ile bir OC işlemi yapmam lazım gibi algıladığım için sormuştum.
Peki bahsetmiş olduğunuz şekilde BIOS'tan XMP aktif edersem herhangi bir dezavantaj durumu var mıdır yoksa tüm koşullar normal midir? Yani OC olayına aklım kaydığı için soruyorum.
XMP'yi atktif etmediğim durum ile kıyaslarsak avantajı evet vardır ama donanım ömrü açısından, ısınma konusundan veya aklıma gelmeyen diğer durumlardan dolayı etkisi var mı?
zararlı olduğunu bildiğimiz halde yaptığımız o kadar çok şey var ki Yanlış anlaşılmasın, emin olmak için soruyorum her şeyi.
Peki sizce 3000'de mi çalıştırmayı, 3200'de mi? (3200 son sınır olduğu için 3000'de daha rahat çalışır, kendini en son gücü için zorlamaz gibi bir mantık oluştuğu için bunu merak ettim)
İki bileşen de 3200MHz frekansta zorlanmadan çalışır. Sen bunu 3200MHz üstüne OC yaparsan o zaman zorlamaya başlarsın. Dediğiniz şey işlemci alıp rahatça OC bile yapabilecekken ömrü uzasın diye hızını düşürmek gibi bir şey
İki bileşen de 3200MHz frekansta zorlanmadan çalışır. Sen bunu 3200MHz üstüne OC yaparsan o zaman zorlamaya başlarsın. Dediğiniz şey işlemci alıp rahatça OC bile yapabilecekken ömrü uzasın diye hızını düşürmek gibi bir şey
Standart kafayla düz 3000'e çekeyim, rahat rahat çalışsın kafasındaydım ama madem bir sıkıntı yok diyorsun 3200'e sabitleyeyim.
Konuyla bağımsız olarak, PM atamadığım için bir not daha düşmek istiyorum. Bu b450m s2h anakarta bundan belki 8-10 yıl önce almış olduğum fazladan duran Ram ve Harddisk'i takmak istersem bir sıkıntı yaşar mıyım? Eski kasamda ram ve harddisk sorunsuz çalışıyor zaten, yeni anakarta fazladan takacağım eğer uyum vb. problemi olmayacaksa.