roostec
Hectopat
Selamlar,
Abim evdeki bilgisayarın anakartı yükseltmiş ve elindeki B450M S2H'ı satmak ile uğraşmak istemediği için bana PC toplamayı teklif etti. Halihazırda yazılım okuyorum ve bana genel olarak yeterli bir laptopum zaten var. O yüzden biraz daha ağır işler yapabileceğim (yapay zeka / ML vb.) Tarzı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Kafamdaki plan şu şekilde:
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Abim evdeki bilgisayarın anakartı yükseltmiş ve elindeki B450M S2H'ı satmak ile uğraşmak istemediği için bana PC toplamayı teklif etti. Halihazırda yazılım okuyorum ve bana genel olarak yeterli bir laptopum zaten var. O yüzden biraz daha ağır işler yapabileceğim (yapay zeka / ML vb.) Tarzı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Kafamdaki plan şu şekilde:
- işlemci: Ryzen 7 5800X (ikinci elde 6500-7500 TL civarında)
- ekran kartı: RTX 5060 Ti 16 GB (sıfırı 24000 TL'ye var / 6 taksit imkanı da var)
- anakart: Gigabyte B450M S2H (elimde halihazırda var, masraf yapmamak için bunu kullanmak istiyorum)
- RAM: 2x16 GB (32 GB) DDR4 3600/3200 MHz (ikinci elde 5000 TL civarına bulunabiliyor)
- kasa & PSU: bunu abim satın alacak aşağı yukarı 2500 - 3500 TL, belki kasa ayrı PSU ayrı alınıp 4000 TL bandına çıkılabilir.
- depolama: 1 TB M.2 SSD bu da 2. el de 3000-4000 TL civarına KC3000 tarzı SSD'ler bulunabiliyor.
- Anakart orta vadede idare eder mi, PCI-e versiyonu ekran kartı için sıkıntı oluşturur mu? 1-2 yıl içerisinde anakartı kendi paramla güncelleyebileceğimi düşünüyorum o yüzden şimdilik ona para ayırmayı pek düşünmüyorum.
- Ekran kartı konusunda 5060 Ti biraz abartı olur mu? Sistemin bazı parçaları üst seviye iken bazı yerleri düşük seviye olup bir dengesizlik mi oluşturur?
- Hazır kasa bakmak daha mantıklı mı olur?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.