B450M S2H anakarta R5 5600X takılırsa "AMD overclocking" menüsü açılır mı?

Dogon

Kilopat
Yer
Muğla
Bende Gigabyte B450M S2H anakart var. Ben buna Ryzen 5 5600X taksam o zaman çevre birimleri sekmesi altındaki "AMD overclocking" menüsü aktif olur mu? Çünkü Ryzen 5 3600'de oluyormuş ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Gigabyte B450M S2H anakart var. Ben buna Ryzen 5 5600X taksam o zaman çevre birimleri sekmesi altındaki "AMD overclocking" menüsü aktif olur mu? Çünkü Ryzen 5 3600'de oluyormuş ya.

Muhtemelen olur ama bu işlemcide overclock a ihtiyacın olmaz.
Çok güçlü bir işlemci ve ısınan bir işlemci.
OC yapacaksan dahi iyi bir sıvı soğutmaya ihtiyacın olur.

Yok overclocktan ziyade frekans sabitleme yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için. Ama menü açılıyor değil mi? Siz B450M S2H anakarta Ryzen 5 5600X taktınız mı?

BIOS güncelse, B450M-S2H anakart, 5000 serisine kadar ve 3D sürümleri de dahil, hepsine OC yapabilir lakin anakart bileşenlerinin verdiği izin kadar. Herhangi bir işlemci ayrımı yok. B450M-S2H overclock destekli bir anakart. "AMD Overclocking" menüsü her zaman aktif durumda bulunur.

Son düzenleme:
BIOS güncelse, B450M-S2H anakart, 5000 serisine kadar ve 3D sürümleri de dahil, hepsine OC yapabilir lakin anakart bileşenlerinin verdiği izin kadar.

Ama ben overclock yapılabilir mi diye sormuyorum. BIOS'daki overclock menüsü açılıyor mu diye soruyorum. Çünkü normalde yok. Anca pstate ile yapılabiliyor. Ama Ryzen 3000 takınca direk overclcok diye bir menü açılıyormuş. Orada direk voltajı ve frekansı manuel olarak girebiliyormuşsun. Anlaşılan kimse takıp denememiş burada. 🤔

X modelli işlemcilerde açılır.
Yanlış bilgi.
Ama ben overclock yapılabilir mi diye sormuyorum. BIOS'daki overclock menüsü açılıyor mu diye soruyorum. Çünkü normalde yok. Anca pstate ile yapılabiliyor. Ama Ryzen 3000 takınca direk overclcok diye bir menü açılıyormuş. Orada direk voltajı ve frekansı manuel olarak girebiliyormuşsun. Anlaşılan kimse takıp denememiş burada. 🤔
"AMD Overclocking" menüsü her zaman aktif durumda bulunur.

Yanlış bilgi.

"AMD overclocking" menüsü her zaman aktif durumda bulunur.

Ryzen 5 2600 ve B450M-S2H kullanıyorum, AMD overclocking menüsü mevcut değil, BIOS son sürüm olacak şekilde güncel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı