B450M S2H anakartta bellekleri 3600 MHz yapmak

Umut As

Decapat
B450M S2H anakart, Ryzen 5 1600 AF işlemci ve 2*8 GB RAM kullanıyorum, bu bellekler 3000 MHz normalde, kullandığım anakart maksimum 3600 mü destekliyor 3200 mü? Farklı sitelere baktım fakat tam bir bilgiye erişemedim. Eğer 3600 destekliyorsa ve ben bunların hızını 3600 yaparsam işlemcim tarafından herhangi bir sıkıntı olacak mı? Demek istediğim örneğin Ryzen 5 1600 AF maksimum 3000 MHz bellek destekliyor gibisinden bir şey var mı? Yoksa bellekler ne kadar hızlı olursa o kadar iyi mi?

Benim bildiğim o anakart maksimum 3400 destekliyor. Ama YouTube'da o karta bois menüsünden değil de Windows uygulamasından 3600'a çıkaran kişiler var. Ama bu olay XMP profili açarak olmaz mavi ekran alırsın manuel yapılması lazım

Yanlış hatırlamıyor isem 3200 destekliyordu ancak güncel BIOS sürümleri ile 3600 desteklediğini okumuştum bir yerde, her türlü 3600 destekliyordur. 3600 yapmanın bir sakıncası yok BIOS ayarlarından XMP açıp profil 1 veya profil 2 seçmen gerekiyor bu profillerden en yüksek frekans değerini vereni hangisiyse onu seçmen gerekiyor.Bios güncel sürümün nedir şuan ?

O anakartlar da XMP profilde sıkıntı var. Manuel yapmak gerekiyor. Profil 1'e çekilince bilgisayar mavi ekran veriyor. Demedi demeyin

Elinizdeki işlemci için en fazla 3200 MHz desteği var. Anakartınız Ryzen 3000 serisi işlemciler için 3600 MHz destekliyor. Ryzen 1600 AF ile en fazla 3200 MHz değerine çıkabilirsiniz. Bundan sonra hata alabilirsiniz. 3600 MHz'de muhtemelen sisteminiz çalışmaz, sürekli mavi ekran veya farklı hatalar verir. Belleklerinizi bu şekilde kullanın.

Aynı anakartı kullanıyorum ben de, F41 BIOS sürümünde iken XMP yüzünden mavi ekran yiyordum. F50 sürümüne çıktım çok fazla sorun yaşadım F51E sürümüne çıkardım şu an iyi gibi.

Aynı anakartı kullanıyorum ben de, F41 BIOS sürümünde iken XMP yüzünden mavi ekran yiyordum. F50 sürümüne çıktım çok fazla sorun yaşadım F51E sürümüne çıkardım şu an iyi gibi.

O zaman bende ona geçeyim XMP ile hata aldığım için manuel frekans yükseltmiştim.

Hata almazsam desteklediği anlamına falan mı geliyor? Yoksa ben 3600'de çalıştırsam bile maksimum 3200'ünü mü algılıyacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…