B450M S2H anakartta Ryzen 7 3700X kullanılabilir mi?

idriskeskin48

Centipat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Çalışan Eleman :D
Ryzen 5 1600 işlemcim var yükseltme yapmak istiyorum. 8 çekirdek bir işlemci alma düşüncesindeyim araştırma yaptım ama yeterli cevap bulamadım.
Anakart değiştirmeden işlemcimi yükseltebilir miyim.
Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 2 adet toplam 16 GB RAM.
MSI Gaming X GTX1070 ekran kartı.
High Power 600W 80+ Gold performance güç kaynağı.
Gigabyte B450M-S2H AMD B450 anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam teorik olarak evet. Ama işlemci güçlü bir işlemci. Daha yüksek model anakart kullanmanızı tavsiye ederim.

Ryzen 5 1600 işlemcim var yükseltme yapmak istiyorum. 8 çekirdek bir işlemci alma düşüncesindeyim araştırma yaptım ama yeterli cevap bulamadım.
Anakart değiştirmeden işlemcimi yükseltebilir miyim?
Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 2 adet toplam 16 GB RAM.
MSI Gaming X GTX1070 ekran kartı.
High Power 600W 80+ Gold performance güç kaynağı.
Gigabyte B450M-S2H AMD B450 anakart.

Aslında 3600+soğutucu yeter sisteminize. Bu işlemciyle 2080 Super bile kullanılır 2K çözünürlükte. 3700X ile de kullanırsınız bu anakartı ama ne kadar verimli olur tartışılır.

Güçlü bir anakart ve işinizi görecektir ancak ileride değiştirmelisiniz. Hakkı B550 o kartın. Önce işlemciyi değiştirin, sonra da B550 alırsınız. :)
işlemciyi alıp bütceyi rahatlatıp anakart değiştirmek düşüncesindeyim ..
Güçlü bir anakart ve işinizi görecektir ancak ileride değiştirmelisiniz. Hakkı B550 o kartın. Önce işlemciyi değiştirin, sonra da B550 alırsınız. :)
kullanırken bir sorun çıkarırım mı kasam dark guardian soğutması gayet güzel kasa Ön arka üst ve alt kısmı mesh var .. 4 fanlı bi kasa

Hayır, sorun çıkarmaz.

Bu siteden gördüğünüz üzere destekliyor. İleride B550 bir karta geçince çok güzel işler yapabilirsiniz. O işlemci çok güzel ve geleceğe dönük. 8/16 olması, çoklu ve tekli çekirdekteki performansı sizi gayet hoşnut edecektir. Hayırlı olsun.

Not: BIOS güncel gelmez ise eski bir işlemciyle BIOS güncellemek zorundasınız. Kutunun üzerinde Ryzen 3000 Ready yazmıyorsa aldığınız yere bildirin, onlar güncellemeyi yapacaklardır. Büyük ihtimalle de güncel gelir.

Hayır, sorun çıkarmaz.

Bu siteden gördüğünüz üzere destekliyor. İleride B550 bir karta geçince çok güzel işler yapabilirsiniz. O işlemci çok güzel ve geleceğe dönük. 8/16 olması, çoklu ve tekli çekirdekteki performansı sizi gayet hoşnut edecektir. Hayırlı olsun.

Not: BIOS güncel gelmez ise eski bir işlemciyle BIOS güncellemek zorundasınız. Kutunun üzerinde Ryzen 3000 Ready yazmıyorsa aldığınız yere bildirin, onlar güncellemeyi yapacaklardır. Büyük ihtimalle de güncel gelir.
Anakart geçen yaz aylarında almıştım ryzen 3000 güncellemesi yok mevcut sürüm f41 olması lazım araştırdım f50 güncellemesini bulamadım sanırım kendim yapmam gerek..
Hayır, sorun çıkarmaz.

güncellemeyi yaptıım işlemciyi sipariş ettim ilerleyen zamanlarda anakart değiştiririm Anakart şuan f51 sürümünde

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı