B450M S2H BIOS'u FlashBios ile güncellenmeli mi?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Merhaba. Gigabyte B450M S2H model anakarta sahibim. F50 BIOS sürümünü kullanıyorum. Kararlı olarak yeni çıkan F60 sürümüne güncelleyip, anakartımı güncel tutmak istiyorum fakat bunu Q-FLASH ile değil de Gigabyte'ın kendi programı olan FlashBios ile yapmak istiyorum. Yani direkt F60 BIOS sürümünü indirip, program üzerinden güncellemek istiyorum. Bunu yaparken BIOS üzerinden güncelleme ile bir farkı olur mu, herhangi bir zararı olur mu ve de bunu yaparsam sağlıklı şekilde güncellemiş olur muyum?

EDIT: Beyler eğer Q-Flash ile yapmaya çekinen varsa, Gigabyte'ın kendi sitesinden @Bios uygulamasını indirin. Ardından anakartının güncel bios sürümünü kontrol edip indirin. Fakat burada dikkatli olun yanlış sürüm indirmeye kalkmayın. Sonra indirdiğiniz programa girin ve update bıos sekmesinden, indirdiğiniz bios sürümünü seçin. İleri deyip uyarıları kabul edin. İlk adımda size eski bios sürümünüzü yedeklemeyi soracak, evet deyin. Yaklaşık 15-20 saniyede bunu yedekliyor ve ardından bios update etmeye başlıyor. USB ile yapılana göre 1-2 dakika daha fazla sürdü nedense anlamadım. Bittikten sonra restart edip sağlıklı şekilde kullanılıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı