İyi forumlar, birkaç gün içerisinde işlemci alacağım, elimde sıfır (4-5 ay önce alındı) B450M S2H mevcut. Sorun şu ki; Ryzen 5 5600X almak istiyordum ancak evde BIOS güncellemesi yapabileceğim işlemcili bir PC'ye sahip değilim, sadece laptopum var. Birkaç internet kafeye gittim, evde flash kullanarak yaparsın çok basit gibi cümleler kurup geçiştirdiler. Bu konuda bilgim yok maalesef. Uzun lafın kısası; birkaç gün içerisinde işlemci alacağım fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yandan Ryzen 5 3600 alasım geliyor, sonra ileride pişman olurum diye düşünüyorum. Çünkü edit ve yayın uygulamalarını aktif bir şekilde kullanıyorum. Lütfen aydınlatın ve bilgilerinizi paylaşın. BIOS güncellemenin bir yolu var mıdır? Yok ise hangi işlemciyi tercih etmeli ve o işlemcinin besleyebildiği Max ekran kartıyla beraber önerirseniz sevinirim. Sizdeyiz.
Flash kullanarak yapamazsın öncelikle. Aslında yapabilirsin ancak bu anakartta yapamazsın.
O çok bilmiş internet kafeciye söyle, B450M-S2H modelinde Q-Flash özelliği yok. Yani eski sürüm bir işlemci takmadan BIOS update yapamazsın.
Eski sürüm Ryzen bir işlemciye sahip bilgisayarcı bulup BIOS update yaptırabilirsin. 5000 serisi bir işlemci takacaksan en güncel BETA olmayan BIOS'u kurmalısın.
Flash kullanarak yapamazsın öncelikle. Aslında yapabilirsin ancak bu anakartta yapamazsın.
O çok bilmiş internet kafeciye söyle, B450M-S2H modelinde Q-Flash özelliği yok. Yani eski sürüm bir işlemci takmadan BIOS Update yapamazsın.
Eski sürüm Ryzen bir işlemciye sahip bilgisayarcı bulup BIOS Update yaptırabilirsin. 5000 serisi bir işlemci takacaksan en güncel BETA olmayan BIOS'u kurmalısın.
O çok bilmiş internet kafeciye söyle, B450M-S2H modelinde Q-Flash özelliği yok. Yani eski sürüm bir işlemci takmadan BIOS update yapamazsın.
Eski sürüm Ryzen bir işlemciye sahip bilgisayarcı bulup BIOS update yaptırabilirsin. 5000 serisi bir işlemci takacaksan en güncel BETA olmayan BIOS'u kurmalısın.
Çok teşekkürler, tanıdıklardan rica ederek şansımı deneyeceğim. Olmaz ise yönelebileceğim en iyi işlemci nedir sizce? Acaba 3700x alsam pişman eder mi? 3600 ile arasındaki fiyat farkına değer mi? Normalde 3060ti ve 2k monitör almak istiyordum fakat 5600x alamazsam bu istekleri gözden geçirmem gerekecek. Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Çok teşekkürler, tanıdıklardan rica ederek şansımı deneyeceğim. Olmaz ise yönelebileceğim en iyi işlemci nedir sizce? Acaba 3700x alsam pişman eder mi? 3600 ile arasındaki fiyat farkına değer mi? Normalde 3060ti ve 2k monitör almak istiyordum fakat 5600x alamazsam bu istekleri gözden geçirmem gerekecek. Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Bu arada elindeki anakartın kutusunda 3000 Ready yazıyor mu? Eğer 3000 Ready yazmıyorsa 3000 serisi işlemci takmak için de 1000 veya 2000 serisi işlemci gerekecek.
Bu arada elindeki anakartın kutusunda 3000 Ready yazıyor mu? Eğer 3000 Ready yazmıyorsa 3000 serisi işlemci takmak için de 1000 veya 2000 serisi işlemci gerekecek.
Bu modelde yok. Sitesinde zaten olan modellerde yazılıyor.
5600X ile PC kurdum ve güzel çalışıyor. Yalnız, BIOS güncellemesi gerekiyor dediğiniz gibi. Flash ile güncelleyecekseniz de işlemci istiyor. Firmadan güncelleme talep edebilirsiniz sadece. O süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ben hep kendi başımı kaşıdım.
5600X almak daha mantıklı bence. Neden diyecek olursan oyun performansı 3700X'ten daha başarılı. Render vs. gibi işlemlerde 8-16 olduğu için 3700X önde ama öyle devasa bir farkı yok. 5600X'e bütçen yetiyorsa alabilirsin. Ancak yukarıda belirttiğim gibi, 5000 serisi takman için minimumF60f BIOS'una ihtiyacın var. Yani 1000, 2000 veya 3000 serisi bir Ryzen işlemci takıp BIOS yükseltmesi yapman gerekli 5000 kullanmak için.
5600X ile PC kurdum ve güzel çalışıyor. Yalnız, BIOS güncellemesi gerekiyor dediğiniz gibi. Flash ile güncelleyecekseniz de işlemci istiyor. Firmadan güncelleme talep edebilirsiniz sadece. O süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ben hep kendi başımı kaşıdım.
5600X almak daha mantıklı bence. Neden diyecek olursan oyun performansı 3700X'ten daha başarılı. Render vs. gibi işlemlerde 8-16 olduğu için 3700X önde ama öyle devasa bir farkı yok. 5600X'e bütçen yetiyorsa alabilirsin. Ancak yukarıda belirttiğim gibi, 5000 serisi takman için minimumF60f BIOS'una ihtiyacın var. Yani 1000, 2000 veya 3000 serisi bir Ryzen işlemci bulman gerekli.