B450M S2H M.2 SSD slotundaki vidayı nasıl sökebilirim?

Dante

Megapat
Fotoğrafta gördüğünüz gibi 80 numaralı vida boşluğunda kendiliğinden vida vardı. M.2 SSD'yi slotuna takabilmem için vidayı çıkarmam lazım. Hazır sistemi toplayan adam mı takmış nedir bilemedim. Vida hareket etmiyor. Hangi tornavidayı kullanmam gerekir? Bir de burada vidanın takılı olarak gelmesi normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG20200622142730.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 478
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı anakartı kullanıyorum, bende de M.2 vidası takılı olarak geldi. Ucu oradaki vidaya uygun bir tornavidayla söküp SSD'yi taktıktan sonra tekrar vidayı geçirebilirsin.

Hocam kullandığınız tornavidayı uygun seçin. Yıldız tornavidalar birbirinden farklıdır. Uygun olmayan alet vidayı yalama edebilir.

Merhaba @Dante

Anakartların tümünde vidası takılı gelir, satın aldığınız SSD'de çıkmaz o vida zaten.
Tam oturan yıldız veya düz tornavida ile çıkartabilirsiniz. Büyük ihtimalle ufaktan bir zorlama sorunu çözecektir.

İyi sosyaller.

Şimdi onu soracaktım. Benim yıldız tornavidanın ucu büyük galiba. Daha küçük almak lazım herhalde. Şunu neden takılı gönderirler ? Sırf uğraşalım diye herhalde. Ne yaptıysam çıkmadı. Yeni tornavida alacağım.

Ayrıca gönderseler bilmeyen pek çok kişi kaybeder o vidayı, malum epey ufak bir vida.
Sonrasında yerine bir tane uydurması da epey güç olur. Aslında böylesi daha mantıklı.

Doğrudur. Benim de aklıma o geldi tabi de öyle sert vidalamışlar ki ben en başta yapışık sandım. Tornavida alıp bu işi halledeceğim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…