B450M S2H RAM overclock

Pain00

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB PRO 2x8 GB (CMW16GX4M2C3000C15)
Ekran kartı
MSI Ventus RTX 2060
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen R5 1600
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Elimde Gigabyte B450M S2H anakart ve Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB (cMW16GX4M2C3000C15) RAM var. Ne yaptıysam bu RAM'i 2133 MHz üzerine çıkartamadım. XMP ile başlattığım da, el ile MHz ayarladığımda her seferinde BIOS kendisini eski haline geri getirdi. BIOS'um en güncel versiyonunda. Ryzen DRAM calculator programı ile yapmaya çalıştım fakat bu sefer de thaiphoon programı üzerinden RAM'in b-die mı, yoksa başka bir şey mi onu bulamadım. Bu işlerden çok anlamadığım için yardım aramaya geldim.
Thaiphoon üzerindeki bilgiler:

Bayağı kötü bir C-Die(işlemci kaynaklı da olabilir.) muhtemelen. 2933 MHz 1.35V tCL(CAS Latency) 16 tRCDRD 20 tRP 20 tRAS 38 girin.
Dediklerinizi yaptım fakat sonuç aynı. Önceden ASUS model Anakart vardı elimde ekran kartı soketinde sorun yaşadığım için değiştirmiştim. O zamanlar XMP ile rahatça 3200 yapabiliyordum. Şuan bu Anakart ile bir türlü yapamadım.

XMP açtıktan sonra ProcODT 43.6 ohm girin.
Yok aynı devam ediyor. Bu arada sadece ohm değerini değiştirdim eskiden söylediğiniz değerleri bir önceki haline getirdim. Hepsini bir arada denemedim. Öyle mi yapmam gerekiyor yoksa sadece yaptığım gibi ohm değeri mi değişecekti?

XMP açıp ohm değerini değiştirecektiniz sadece. Benim verdiğim ayarlar dursun şimdi. XMP açıp 48 Ohm verir misiniz?

XMP açıp ohm değerini değiştirecektiniz sadece. Benim verdiğim ayarlar dursun şimdi. XMP açıp 48 Ohm verir misiniz?
XMP'yi açıp yaptım. Fakat bir önceki verdiğiniz "tCL(CAS Latency) 16 tRCDRD 20 tRP 20 tRAS 38 ve voltaj ayarını" Auto yapmıştım.

XMP'yi açıp yaptım. Fakat bir önceki verdiğiniz "tCL(CAS Latency) 16 tRCDRD 20 tRP 20 tRAS 38 ve voltaj ayarını" Auto yapmıştım.
Doğru yapmışsınız.

XMP açık, ProcODT auto, Gear Down Mode - Disabled yapar mısınız? Sadece bu ayarları değiştirin diğerleri auto kalsın.

Olmazsa XMP açık, ProcODT 43.6 Ohm, Gear Down Mode - Disabled deneyin.

Yine olmazsa XMP açık, ProcODT 43.6 Ohm, Gear Down Mode - Disabled, BankGroupSwap - Enabled(CPU Mode da olabilir.) deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…