B450M S2H sistem nasıl monte edilir?

Sciuga

Decapat
Herkese iyi günler, dün gece yeni bir sistem satın aldım. Parçalarını tek tek topladım ve ayrı yerlerden satın aldım. Daha önce hiç bir kasanın montajını yapmadım fakat yapılmayacak şey değil gibi geliyor ve bu yüzden montajlamayı denemek ve başarmak istiyorum. APU bir sistem aldım içinde ekran kartı yok, montajı hakkında yardımcı olabilecek video, rehber yada sizin bir tavsiyeniz olacaksa dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Birde ek olarak montajı bitirdikten sonra windows kurulumu nasıl yapılıyor yani sıfır bir sisteme, daha önce açılmamış.

İşlemci: AMD Ryzen 3 4300GE
Anakart: B450M S2H
Ram(2x): Corsair Vengeance RGB PRO 8GB 3600MHz
SSD: Sanddisk Ultra 3D 500GB
PSU: Corsair CV550
Kasa: MSI MAG FORGE 100M

Bir de ek olarak montajı bitirdikten sonra Windows kurulumu nasıl yapılıyor yani sıfır bir sisteme, daha önce açılmamış.

USB'ye Windows 10 ISO dosyasını yazdırıp bilgisayarı USB üzerinden boot edeceksiniz.

Technopat sistem toplama videolarına bakın, buradan tek tek anlatmak zor olur.

Bu dedikleriniz rufus ile yapılıyor değil mi? @The Shorekeeper @Roux
Aslında demek istediğim şu, daha önce freedos laptopa yaptım fakat orada yine bir şey vardı ismini unuttum, masaüstünde usbyi ayarladım diyelim kasaya taktığımda hangi tuşlara basmam gerekiyor yada bir sonraki adımı ne usbyi kasaya taktıktan sonra.

@Tekin Alakuş izlemeye başladım öğrenmek için.

Aslında gelen ürünlerin kitapçıklarında en ince ayrıntısına kadar bilgi var. Önce anakartın kitapçığına bak orada hangi parçanın nereye takılacağı çok detaylı yazıyor. Ardından anakartı kasaya takacaksın, bu sefer kasanın kitapçığına bak anakartın nasıl konumlandırılacağı yazıyor. En son anakartın kitapçığına tekrar bakıp hangi PSU kablosu nereye takılacak ve kasanın usb/ses kabloları nereye takılacak ona bak.

Örnek olsun diye kendi anakartımın kitapçığından birkaç görsel atayım:
Mesela burada güç tuşunun kablosu, HDD ışığı, reset tuşu nereye nasıl takılacak onu gösteriyor kasamda reset tuşu olmadığı için sadece Power tuşunun kablolarını taktım.

Burada ise güç girişlerini gösteriyor.

Disklerle ilgili bilgiler.

Yine de takıldığın yer olursa fotoğrafını çek at, bunu nereye takacağım, nasıl takacağım falan diye sorarsın yardımcı oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…