B450M S2H sistem R5 5600X ile uyumlu mu?

Siya

Megapat
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: Adata 16 GB DDR4 3000MHz.
Ekran kartı: ASRock RX 590.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
HDD: Seagate 1TB 3.5" 7200RPM.
Kasa: Dark sentinel Pro.
PSU: High Power 500W 80+ Bronze ecobr.

Bu sisteme Ryzen 5 5600X yükseltmesi yapmak istiyorum.

2 sorum var;

1) Şu an 5600X fiyatları pahalı mı? Fiyatlar normal ise hemen sipariş edeceğim.

2) Anakartım ve güç kaynağım bu işlemci ile uyumlu mu?

Elbette ki RX590 bu işlemcinin yanında komik kalıyor. Stok sorunu çözülünce daha iyi bir ekran kartı da alacağım. Hangi ekran kartını alacağımı tam belirlemedim ama amacım Warzone'da minimum 144 FPS, RDR2'de 120 FPS'leri görebilmek. Ayrıca bu parçaları daha iyi bir kasada, daha iyi bir anakarta takılıyken kullanmak isterim ancak sıkıntı yaratmayacaklarsa şimdilik bu kasada kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatlar aslında normal yani olması gerektiği gibi 50-100 lira oynar ama daha da düşeceğini pek sanmıyorum. Anca kampanya falan olursa 2200LERI görür diye düşünüyorum. Çünkü işlemcinin fiyatı 300$ olarak duyuruldu, direk kuru çevirince 2100 lira ediyor. Firmanın kârı, nakliyesi vs. derken zaten fiyat artar.

1. soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2. sorum için de cevap bekliyorum Bu arada eğer işlemciden %100 verim almama ihtimalim varsa, anakartı da yükseltebilirim.

1. soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2. sorum için de cevap bekliyorum Bu arada eğer işlemciden %100 verim almama ihtimalim varsa, anakartı da yükseltebilirim.
BIOS güncellerseniz evet uygundur fakat OC yapacaksanız daha stabil bir B550 alabilirsiniz. Ekran kartına ne kadar ödüyorsunuz?

BIOS güncellerseniz evet uygundur fakat OC yapacaksanız daha stabil bir B550 alabilirsiniz. Ekran kartına ne kadar ödüyorsunuz?

Bütçe olayı biraz karışık. Bunun için ayrı bir konu bile açabilirim. Kasamın GPU’suz ve 8 gb ramli haline 2500 TL teklif geldi. Elimde de 3500 lira para var. Kasamı satarsam elimde 6 bin lira para, 8 GB ram ve RX590 kalır. Ancak ben kasamı satıp baştan bir kasa dizmenin biraz fuzuli olduğunu düşündüm. Sanki elimdeki kasayı güçlendirmek daha mantıklı. Gerekirse anakartı da yükseltirim. Sizce hangi yol sağlıklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…