B450M S2H sisteme ARGB - RGB fan bağlama

emrinhonalidise

Hectopat
MB511 kasam ve Gigabyte B450M S2H anakartım var. İtopya'dan sistem aldım, henüz elime ulaşmadı, nasıl bir bağlama şekli yaparlar fanları bilmiyorum.

Ben kasaya fan ilavesi yapmak istiyorum. RGB ya da ARGB.

Anakartımda yer yok, çoklayıcı almam gerekiyormuş.

ARGB fanlar 3 pinli oluyormuş fakat 4 pine de takılabilir diyorlar. Nasıl bir çoğaltıcı almam gerek?

RGB fanlardan nasıl kablolar çıkıyor? 4 pinli RGB fan direkt olarak PWM pinlere mi bağlanıyor? Yoksa RGB'si için farklı bir pin mi var? Anakartımım RGB desteği var fakat her fan farklı pin istiyormuş ama gördüm ki sadece 1 tane yer var. Bunun için nasıl bir çoğaltıcı almam lazım?

Bana tam olarak RGB fan nasıl bağlantısı yapılır, PWM pinlere mi bağlanır?
Molex muhabbeti nedir, kontrolcü muhabbeti nedir? Anlatabilir misiniz?

İnternette cidden doğru düzgün konu yok, bilen bilmeyen herkes yorum yapmış. Kimisi aynı anakart için RGB fan alırken pin yeri olmadığından

Bu çoğaltıcıyı alıp bağlamış ama bu PWM fan çoğaltıcı. RGB fanın ışığı PWM fana taktığında yanıyor mu? Yani cidden hiçbir şey bilmiyorum. Sanki bir salağa anlatır gibi anlatırsanız çok mutlu olurum. İtopya inşallah kasayı yollarsa görüntülerini atacağım.

Ben şimdi nasıl yeni RGB fanlar eklerim, anlatırsanız çok mutlu olurum. Eklemeyi düşündüğüm fan (Akasa Vegas).

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…