Hocam bence sıvı soğutma şart ama 120mm yeterli olur. Bir de yanlış bilmiyorsam S2H da MOSFET soğutucu yok. O yüzden anakartın cart diye yanma ihtimali var bence. Bir TUF B450 PLUS öneriririm size.
Gayet de takılır ve kullanılır. Sorun olmaz. Ama 4-5 sene sonra 5600X'e alternatif daha yeni, daha iyi işlemciler çıkar şüphesiz. Düşünmek için çok erken.
Hocam bence sıvı soğutma şart ama 120mm yeterli olur. Bir de yanlış bilmiyorsam S2H da MOSFET soğutucu yok. O yüzden anakartın cart diye yanma ihtimali var bence. Bir TUF B450 PLUS öneriririm size.
120mm sıvı soğutma alınmaz. Ayrıca MOSFET soğutucu var S2H'da. Fakat VRM'i 5600X için yetersiz. Ayrıca Cart diye yanmaz performans düşüklüğü ve sıcaklıklar normalden daha çok yükselir.
Arkadaşlar bir 4-5 yıl sonra B450M S2H v2'ye 5600X gibi bir işlemci takarsam anakart bu işlemciyi besleyemez mi? Mesela kaliteli bir kule tipi soğutma yeter mi veya sıvı soğutma şart mı?
"besleme" olayı ekran kartı ve işlemci arasında olur sanırım VRMler yeterli olur mu diye sormak istemişsiniz, evet olur. B450m s2h'ın VRM kalitesi 5600x için yeterli olacaktır diye düşünüyorum ancak 5 yıla 5600x kalır mı bilmiyorum.
"Besleme" olayı ekran kartı ve işlemci arasında olur sanırım VRM'ler yeterli olur mu diye sormak istemişsiniz, evet olur. B450M S2H'ın VRM kalitesi 5600X için yeterli olacaktır diye düşünüyorum ancak 5 yıla 5600X kalır mı bilmiyorum.
Arkadaşlar AMD'nin çıkaracağı yeni nesil işlemciler ne B450'ye, ne B550'ye gelecek. Apayrı bir soket çıkaracak. Yeni AM5 soketi çıkacak yılın sonuna doğru. 4-5 yıl sonra da AM5 soketi bitmiş, AM6 soketine geçilmiş olunur muhtemelen.