B450M S2H V2'ye kaç tane SSD takılabilir?

298784

Kilopat
RAM
Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 16GB (2X8GB) 3200MHZ CL16 DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.4 GHz
Şu anda 1 adet 1 TB hard disk ve 120 GB SSD kullanıyorum ve yeni SSD almak istiyorum. Çünkü oynadığım oyunlardaki düşük GPU kullanımının sorununun oyunların hard diskte olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Lakin 2 SSD'yi aynı anda kullanabiliyor muyum? Yoksa ilkini çıkarıp yeniden Windows kurulumu falan mı yapılması gerekiyor? Windows kurulumunu nasıl yaparım bilmiyorum onunla uğraşmakta istemiyorum ama mecbursa yaparım. Kısaca yazdığım gibi 2. SSD alırsam ilkini çıkarmak zorunda mıyım?

Merhaba, kullandığınız ekran kartı modeli nedir,
Sisteme 6 adet SATA kablosu ile bağlantı yapabilirsiniz, M.2 SSD tercih etmenizde fayda var.
Ekran kartı kullanımınız hangi oyunlarda düşüyor ve kaç FPS alırken hangi ayarlarda düşüyor bunlar önemli. Hard disk de olsa ekran kartı kullanımını etkilemez. Format atmadan ekleme yapabilirsiniz, tavsiyem en az 500 Gb M2 Ssd satın almanızdan yana, M2 ssd alınca işletim sistemini temiz olarak ona kurmanız sağlıklı olacaktır.

Merhaba, kullandığınız ekran kartı modeli nedir,
Sisteme 6 adet SATA kablosu ile bağlantı yapabilirsiniz, M.2 SSD tercih etmenizde fayda var.
Ekran kartı kullanımınız hangi oyunlarda düşüyor ve kaç FPS alırken hangi ayarlarda düşüyor bunlar önemli. Hard disk de olsa ekran kartı kullanımını etkilemez. Format atmadan ekleme yapabilirsiniz, tavsiyem en az 500 GB M.2 SSD satın almanızdan yana, M.2 SSD alınca işletim sistemini temiz olarak ona kurmanız sağlıklı olacaktır.

6 adet SATA konusu hariç katılıyorum. Anakartında 4 tane SATA portu var.

• 1 adedi M.2 yuvasına takılır.(NVMe veya M.2 SATA formunda)
  • 4 adedi SATA portlarına takılır.
  • 2 adedi ise uygun adaptör ile PCIe 2.0 X1 yuvalarına birer tane denk gelecek şekilde takılır.(NVMe SSD'ler burada çok düşük hız verir)
  • Eğer APU işlemci kullanılıyor olsaydı normalde harici ekran kartı olan PCIe 3.0 X16 yuvasına uygun adaptör ile 4 adede kadar NVMe SSD takılırdı.
Yani benim bildiğim kadarıyla 5 tanesi doğrudan olmak üzere 11 adede kadar takılabilir. Hepsini birden görebilir mi emin değilim ama yukarıda yazan ilk 5 tanesini aynı anda kullanabileceğin %100 garantidir. Bunların tamamı da SSD olabilir. Sakıncası yoktur. Daha da önemlisi düşük GPU kullanımının SSD/HDD farkından kaynaklandığını hiç sanmıyorum.

İlla SSD alınacaksa şu aşağıdaki modele bak. Bu fiyata bu kadar kapasite ve hız veren başka bir model yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı