@Pienia Tesadüf bile olabilir, bilemiyorum. Stock soğutucu ile ısınma derdine rağmen 4 GHz gibi hızları kolaylıkla alabilmiştim eski denemelerimde. BIOS sürümüm farklıydı yalnız o zamanlar.
Hocam bu arada RM görüntüsünü yeni gördüm, öyle bir ayar olamaz. 1.25 ile 4.1 gidemeyeceği ayrı mesele, çekirdek özelinde ayarlama yapılamayacağı ayrı mesele. Zen 2'de bile ancak CCX'ler arası delta olabiliyor, diğer türlü hebele hübele oluyor.
@The Man From E.A.R.T.H. 4.2’de 1.25 ver dediler, ben insaflı bile davrandım. İş başa düşecek gibi hissediyorum. Kontrolü bıraktım ki deneyimlerden bir şey çıkar dedim. O tek çekirdek olayını da hepsine uyguladım yalnız 1.35V bile yeterli olmadı.
@The Man From E.A.R.T.H. 4.2’de 1.25 ver dediler, ben insaflı bile davrandım. İş başa düşecek gibi hissediyorum. Kontrolü bıraktım ki deneyimlerden bir şey çıkar dedim. O tek çekirdek olayını da hepsine uyguladım yalnız 1.35V bile yeterli olmadı.
@Pienia Kendi denemelerimde 4 GHz’de stabil değer alma çabam oldu. 3.9’a kadar bir şekilde ilerledi ama hedefim 4 civarı. Stock soğutucu ile ulaştığım değerleri göremiyorum şu an o tuhafıma gidiyor.
@Pienia BIOS üzerinden kaç V üzerine artı verdiğimi göremedim sorun oradaydı. 1.2 değil, belki 1.3 civarlarındaydım. Belki daha düşüktü. Silikon kötüyse önceden hiç çıkamazdım o hızlara. Sadece ısınma derdi olduğu için stock hızlara çekmiştim eski soğutucuda.
1200 AF ile 3.925 MHz gördüm aynı anakart, hedefim 4 GHz idi ama 1.414 mV (max) ile gördüğüm son frekans 3.925 MHz oldu. Bu da 4.2 belki görür ama voltajdan korkmayacaksınız.
Hocam ben 1600 AF ile aynı anakartta 4.0GHz 1.33v için 200W harcadığını kendi gözlerimle gördüm voltajı olabildiğince en düşüğe çekmek lazım vermekten çekinmemek değil.