B450M S2H ve Ryzen 5 1600 AF OC sorunu

sukarge

Hectopat
Daha fazla  
B450 S2H anakart ve Ryzen 5 1600 AF işlemcim var. İşlemciye overclock yapmak için easytune Auto tuning işlemini başlatıyorum belirli yere geldikten sonra ekrana görüntü gelmiyor ya da mavi ekran hatası veriyor sebebi ne olabilir?
Xigmatek 600W PSU.
RX 590 ekran kartı.
Up
Yüklediğim fotoğrafta 3.6ghz olduktan 3-5 saniye sonra monitör çalışmıyor ve sinyal yok yazıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı resetledikten sonra easytune açmaya çalışınca the processor does not support overclocking feature hatasını alıyorum. İşlemcide bir problem mi var yoksa yanlış bir şeyler mi yapıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
hata
up

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-05-07 at 23.34.13.jpeg
    90,4 KB · Görüntüleme: 61
  • Adsız.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Verdiğiniz voltaj nedir. Kaç Ghz de çalıştırmaya çalışıyorsunuz. Auto ayarlarda overclok yapmanız zor.

Çok hakim olmadığım için bios üzerinden yapmadım hocam. Easytune ile ortalama bir değer-hız yakalarım diye düşünmüştüm fakat böyle bir sorunlar karşı karşıya kaldım.

Overclock desteklenmiyor diyor. Program o işlemciyi desteklemiyor muhtemelen. Biostan denemenizi öneririm en sağlıklısı odur.

BIOS'tan yapmak en sağlıklısıdır. Ayrıca o işlemci ile 4GHz rahat yapılıyor. İsterseniz BIOS ayarlarını çekip atın yardımcı olayım.

Soğutucu taktınız mı?

kendi stok soğutucusu var hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…