Ama şunu söyleyeyim, ileride 5000 serisi bir AMD işlemciye geçeceksen alınır, ben o yüzden aldım. Fakat ileride 3600'e geçeceksen iyi bir B450 veya X470 bak derim.
Ama şunu söyleyeyim, ileride 5000 serisi bir AMD işlemciye geçeceksen alınır, ben o yüzden aldım. Fakat ileride 3600'e geçeceksen iyi bir B450 veya X470 bak derim.
Geçer miyim? Zannetmiyorum. Aklımda şu da var: Hiç dokunma. RAM güncellemesi yap, yeni nesil ekran kartı al, 1440p'ye geç. Para cebinde kalsın. Bu arada R5 3600 alındı.
Geçer miyim? Zannetmiyorum. Aklımda şu da var: Hiç dokunma. RAM güncellemesi yap, yeni nesil ekran kartı al, 1440P'ye geç. Para cebinde kalsın. Bu arada R5 3600 alındı.
Bence aklındaki çok güzel bir fikir. Zaten sadece oyun oynayacaksan R5 3600 birkaç yıl OC ihtiyacı duymaz. İleride paran oldu mu iyi bir anakart alırsın belki OC yapmak için.
B450 anakartınız varken tekrar anakart değiştirmek tamamen para israfı olur. Hayatınıza, size değer katacak başka alanda harcayabilirsiniz veya çok istiyorsanız, Ryzen 5 2600'ü satıp Ryzen 3 3300x alabilirsiniz. Stoklar problemli tabi. Fakat sürekli single player oyunlar oynuyorsanız işlemci değiştirmek de mantıksız olacaktır.
B450 anakartınız varken tekrar anakart değiştirmek tamamen para israfı olur. Hayatınıza, size değer katacak başka alanda harcayabilirsiniz veya çok istiyorsanız, Ryzen 5 2600'ü satıp Ryzen 3 3300x alabilirsiniz. Stoklar problemli tabi. Fakat sürekli single player oyunlar oynuyorsanız işlemci değiştirmek de mantıksız olacaktır.
Bu düşünce %51 ağır basıyor. Şu an ki anakartım için 3600 Mhz RAM desteği var. R5 3600'den devam ederim. Hafiften DDR5 söylentileri başladı, en kral B550'yi bile alsan eskide kalacak.