B450M SH2 V2 ile ML240l V2 RGB bağlantısı

ducker

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
gastronom
Herkese merhaba arkadaşlar.
Gigabyte B450M SH2 V2 anakart kullanıyorum.
Cooler Master ML240l V2 sıvı soğutma kullanıyorum.
Ancak bu sıvı soğutmanın RGB özelliğini kendi üzerinde gelen kontrolcüyü Molex'ten güç alarak kullanıyorum ama benim istediğim anakartımın üzerinde ki sysled 4pin i kullanmak fakat sysled e taktığımda fanlarımın RGB'si yanmıyor “kasam Delta Spec kasanın üzerinde gelen 3 fanın RGB özelliğini aynı bağlantı noktasın yani sysled e takıp kullanabiliyorum” benim tek istediğim bütün fanların RGB'sini anakartın üzerinde ki tek sysled çıkışına takmak ve Gigabyte'ın RGB Fusion programını kurarak kontrol etmek, sizce bu mümkün mü?

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Şuradan ihtiyaca uygun çoğaltıcı ve jumper alınız:

N11 vb. sitelere de bakabilirsiniz. İşlemci soğutucusu için tek RGB başlığı varsa 2'li çoğaltıcı yetecektir. Çünkü o kasanın fanlarının RGB bağlantıları da 3'lü çoğaltıcı ile tek fiş üzerinden yapılıyor. Ancak fazlasının zararı gelmez. Belki şerit LED falan bağlamak istersiniz. Alacağınız çoğaltıcının yanında dişi konnektörü erkeğe çeviren jumper olması lazım. Çünkü çoğaltıcının çıkışları dişi olup sizin bağlayacağınız donanımların RGB bağlantıları da dişi konnektördür.

Böyle bir çoğaltıcıyı anakarta bağladıktan sonra bir çıkışa jumper takıp kasa fanlarına giden konnektörü takın. Ardından bir çıkışa daha jumper koyup işlemci soğutucusunu bağlayın. Daha sonra anakart yazılımı ile kontrol edilebilir.

Şuradan ihtiyaca uygun çoğaltıcı ve jumper alınız:

N11 vb. sitelere de bakabilirsiniz. İşlemci soğutucusu için tek RGB başlığı varsa 2'li çoğaltıcı yetecektir. Çünkü o kasanın fanlarının RGB bağlantıları da 3'lü çoğaltıcı ile tek fiş üzerinden yapılıyor. Ancak fazlasının zararı gelmez. Belki şerit LED falan bağlamak istersiniz. Alacağınız çoğaltıcının yanında dişi konnektörü erkeğe çeviren jumper olması lazım. Çünkü çoğaltıcının çıkışları dişi olup sizin bağlayacağınız donanımların RGB bağlantıları da dişi konnektördür.

Böyle bir çoğaltıcıyı anakarta bağladıktan sonra bir çıkışa jumper takıp kasa fanlarına giden konnektörü takın. Ardından bir çıkışa daha jumper koyup işlemci soğutucusunu bağlayın. Daha sonra anakart yazılımı ile kontrol edilebilir.

Hocam çok teşekkürler, buradan cevap yazan arkadaşlara da açıklama vaabında bir cevap vermek istiyorum; arkadaşlar bahsettiğim kısma fanları taktım sonrasında ML240LNIn kendi çoğaltası üzerinde pinleri çıkartıp ters taktım, bir tanesi doğruydu o da CPU üzerinde ki RGB'nin bağlantısı diğer iki pin bağlantılarının yönlerini değiştirdiğimde RGB özelliği geldi. Extra olarak şimdi arkadaş bahsettiği çoklayıcıyı satın alacağım ve kasamda ki tüm fanları entegre kullanacağım bir de sağ olsun arkadaş cevap vermiş bir sorum daha olacak; kasada ki pompa hariç tüm fanlarım sysfan a bağlı orada da bir tane eksik güç bağlantım eksik kasanın tavanına taktığım fanlardan birini çalıştıramıyorum, onun için de bana 3pin çoğaltıcı linki bırakırsan sevinirim.
Dip not: Kasamın ön tarafına taktığım sıvı soğutmanın fan RGB renkleri ile kasamın stock RGB fan renkleri tam tutmuyor alacak arkadaşların haberi olsun.
Kasam: Delta Spec Corsair
Sıvı soğutmam: Cooler Master ML240l V2

Hocam bu arada RGB Fusion uygulaması pek iyi değilmiş. RGB modları da kısıtlı.

Hocam tek istediğim RAM'ler ekran kartı sıvı soğutma ve stock RGB fanlarım tek düze bir renk sisteminde olsun yeter, patlamalı çatlamalı efektlere ihtiyac duymuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı