Çözüldü B450M sistemde EZ Debug "CPU" kırmızı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkanaliali

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Anakartım; MSI B450M Gaming Plus bilgisayarı yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Bugün her zamanki gibi bilgisayarı açmaya çalıştığımda inanılmaz bir fan sesi ve CPU ışığının kırmızı yandığını gördüm. İşlemci patladı çatladı diye üzülürken bir yandan araştırma yaparken PC'yi defalarca açıp kapattım değişen bir şey olmadı. Fakat bir dürtü geldi ışık yanıyorken reset tuşuna bastım ve bilgisayar açıldı şükürler olsun.
Benim korkum şu kapatınca yine aynı şey olur mu? Hazır bilgisayar açılmışken yapabileceğim bir şey var mıdır?

Çözüm
BIOS sıfırlamayı denedin mi?

Hayır denemedim.

BIOS sıfırlamayı denedin mi? Güncelleme gelmiş ise güncelleyebilirsin.

BIOS'u önce sıfırladım bir şey değişmedi en güncel sürümü kurdum hala sorun aynı. Fena bir ses çıkıyor ekran falan gelmiyor reset atınca geliyor ne yapacağım ya elim kolum bilgisayar.
Ek olarak dün bilgisayara yeni HDD taktım ondan kaynaklı problem olabilir mi?
Reset atınca ise CPU ışığı sönüyor VGA yanıyor oda sönüyor boot yanıyor ve hepsi sönüyor.
Sorunu çözdüm arkadaşlar belki birisine faydası olur diye buraya da yazayım. Benim kasa, monitör, hoparlör vs. hepsi 8'li çöklu prize takiliydi sanırım güç yetersiz kaldığı için böyle bir sorun oldu. Kasayi uztama kullanmadan topraklamali prize taktım sorun çözüldü iyi Sosyal'ler.
OC falan yapmadım hiç, bu sabah bilgisayarı temizledim çok tozluydu sonra taktım tekrar baya kullandım kapatıp açınca böyle oldu.
Saç kurutma makinesi ile temizledim soğuk modu ile tabi ki onunla alakalı bir problem olabilir mi ? gerçi daha önce de defalarca yaptım aynı işlemi bir sıkıntı olmamıştı.
ek olarak bir adet yapabileceğim bios güncellemesi var bazı konularda onunla alakalı yazılar gördüm yapmalı mıyım acaba çok ta anlamadığım konular.

Son düzenleme:

BIOS sıfırlamayı denedin mi?

Hayır denemedim.

BIOS'u önce sıfırladım bir şey değişmedi en güncel sürümü kurdum hala sorun aynı. Fena bir ses çıkıyor ekran falan gelmiyor reset atınca geliyor ne yapacağım ya elim kolum bilgisayar.
Ek olarak dün bilgisayara yeni HDD taktım ondan kaynaklı problem olabilir mi?
Reset atınca ise CPU ışığı sönüyor VGA yanıyor oda sönüyor boot yanıyor ve hepsi sönüyor.
Sorunu çözdüm arkadaşlar belki birisine faydası olur diye buraya da yazayım. Benim kasa, monitör, hoparlör vs. hepsi 8'li çöklu prize takiliydi sanırım güç yetersiz kaldığı için böyle bir sorun oldu. Kasayi uztama kullanmadan topraklamali prize taktım sorun çözüldü iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…