B450M vs. B550M

ILYNXI

Hectopat
İşlemci
ryzen 5 5600
Selam. İşlemcim Ryzen 5 5600, ekran kartı RTX 3060, M.2'im WD Blue SN570. anakart konusunda tecrübeli arkadaşlar rıca ediyorum beni aydınlatsın. Kafam yandı PCI-e 3.0 ve 4.0 farklarına bakmaktan. Tahmin edebilirsiniz ki iki anakart arasında çok fazla fiyat farkı var. Kendimi çok zorlarsam B550M bir anakart alabiliyorum. Ama kendimi çok sıkıntıya sokmak istemiyorum. Bu bileşenlere bana bir fark yaratır mı evet ise ne kadar fark olur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alabiliyorken B550 almak daha mantıklı. Anakart her yıl değiştirilen bir parça değil sonuçta. Daha ileriye dönük olur. İleride 4.0 SSD takmak istersen B450 seni kısıtlar mesela. VRM olarak da daha iyi, attığına kıyasla.

Anladım hocam da ileriyi sormuyorum. Şu an için bende bi kısıtlama yapar mı yaparsa ne olur mesela. Param yeteri kadar olsa 4.0 m2 de alarım onu destekleyen anakartta orası dert değil yani. Ben mevcut sistemde soruyorum sadece.

Anakart değiştirmek zahmetli olduğundan dolayı aldığınızda olabildiğinde güncel olanını almanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı