B450MHDV r4.0 BIOS güncelleme

melihcankoca

Centipat
Selamlar ASRock B450M HDV r4.0 modeli anakart kullanmaktayım şu an sistemimde BIOS sürümü olarak 3.20 bulunuyor, güncel BIOS'u kurmak için aradaki BIOS sürümlerini yüklemeli miyim kararsız kaldım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Bu anakartıma ait BIOS sürümlerinin linki; ASRock B450M-HDV R4.0

İşlemcim Ryzen 5 2600.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir sıkıntı var mı sistemde, veya güncel nesillerde elde etmek istediğiniz bir şey?

Hayır direk son BIOS'u yükleyeceksin diğerleriyle işin yok. Sistemde sorun olsun olmasın son BIOS versiyonunu her zaman kurmalısın sistemin stabil çalışması için önemli bu.

Sistemimde herhangi bir sorun yok lakin sürücüleri güncel tutmak önemli diye güncellemek istiyordum, fakat asrock sitesinde Pinnacle Ridge, Raven ridge ve Summit Ridge cpular için güncellemeyi önermiyor şeklinde bir ibare bulunuyor asıl kafamı karıştıran nokta burası aslında. İntertte biraz araştırınca kullandıgım cpu'nun seri adnın Pinnacle Ridge oldugunu gördüm bu durumda yine de update yapmam gerekiyor mu?

Sorun veya ihtiyaç yoksa gerek yok.

Sürümle birlikte gelen yenilikler yazılmış, istiyorum derseniz yükleyin. Şahsi fikrim sorunsuz sisteme parça değişimi felan olmayacaksa gerek yok. Bahsettiğiniz sorunu bilmiyorum ama sorun var diyorlarsa nasıl bir sorun var bunu araştırın ardından kurmak istiyorsanız kurun sıkıntı olacağını düşünmüyorum resmi siteden aldığınız bios sürümü sonuçta.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir sorun olmadığından ötürü bu riske girmeye gerek yok diye düşündüm şimdilik update yapmamak en mantıklısı gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…